Mölnlycke IF missar Gothia cup: ”Helt obegripligt för mig”

Intresset för att få medverka i Gothia cup är alltid stort, men 2024 års upplaga verkar slå alla rekord. När anmälan öppnades fylldes platserna för lokala lag på en halv minut, vilket innebär att även rekordmånga lag som vill spela inte kom med.
– Det känns verkligen jättetråkigt, säger Angelica Appelgren, huvudtränare för Mölnlycke IF.

ANNONS
|

Gothia cup 2023 var det 1 878 lag från 69 nationer som spelade sammanlagt 4 771 matcher. Och nästa år ser cupen ut att kunna bli ännu större. Redan första dagen hade 900 lag anmält sig och enligt Niclas Andersson Freiholtz, turneringsledare för Gothia cup, blev den kategori som avser lokala lag, alltså lag från Göteborg, Västergötland, Halland och Bohuslän, fullbokad inom loppet av en halv minut.

– Det är rekord i år i både hur snabbt det gick, men också hur många Göteborgslag som anmälde sig.

För att lagen ska få möjlighet att möta lag de inte vanligtvis möter så har cupen valt att begränsa kategorin med lokala lag så att den utgör högst en fjärdedel av totalen. Och inför nästa års cup räknar organisationen med att kunna ta emot fler lag, och därför även fler lokala lag, än tidigare år.

ANNONS

– Vi ökar kategorin baserat på vad vi tror att totalen blir och nu är det lite drygt 300 lag från Göteborg som vi kan ta emot.

Trots detta är det nästan 400 lag som inte kom med och som har skrivit upp sig på en väntelista.

– Vi har ju en väntelista där vi hoppas kunna ta in lag från senare i turneringarna. Det kan vara till exempel att det behöver fyllas upp i en åldersklass, för att det inte är en fjärdedel i den åldersklassen. Eller att ett lag avbokar sent. Så det är därför vi har en väntelista och inte säger blankt nej. För det finns fortfarande möjlighet för lag att få en plats.

”Helt obegripligt”

Ett lag som inte lyckades ta sig förbi spärrarna i år är årets guldmedaljörer, Mölnlycke IF:s damjuniorer. Huvudtränare Angelica Appelgren var märkbart besviken.

– Jag hängde på låset när det slog över att man kunde anmäla sig och fick ändå bara en reservplats. Jag förstår inte hur man kunde göra det snabbare än vad jag gjorde. Det är helt obegripligt för mig, för jag hade kopierat allting och bara klistrade in, säger hon och fortsätter:

– Det tog inte ens 30 sekunder för mig att få in det här, så det tog slut på 2 sekunder känns det som. Det är verkligen jättetråkigt.

ANNONS

Om det skulle vara så att de trots allt kommer med, så är det med ungefär samma guldvinnande gäng som i år.

– Det är två tjejer som redan har gått upp till seniorerna, men eftersom de alltid har spelat med 07:orna i alla år tidigare så fick de vara med i Gothia cup, för det har ju varit en dröm för dem också. Och de kommer vara kvar i seniorlaget nästa år, men om det blir någonting så blir det nog ungefär samma gäng. Sedan har vi också ett gäng 08:or som kommer vara en del av juniortruppen, så det kommer bli en blandning av alla som är med i juniortruppen.

Hon tycker särskilt med tanke på att det gick så bra i år att det känns extra tråkigt att inte komma med nästa år.

– Det känns verkligen jättetråkigt. Eftersom det gick så bra förra året så var vi ju lite pepp här och ville verkligen komma med. De har ju inte spelat förut, för det har ju varit pandemi och annat så då har det varit så många år som har gått bort för dem.

– Det är lite svårt också, för ska man vara med så måste man verkligen gå ut med det i god tid, för det är ju i semestertider.

ANNONS

LÄS MER:Liverapport Mölnlycke IF:s damjuniorer i Gothia cup-final

LÄS MER:Sjukdomstyngt Mölnlycke IF dominerade mot Askims IK

LÄS MER:Efter Gothia-besvikelsen: Laget överraskas av Härryda-Posten

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Härryda-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS