Promenadseger för Landvetter IF mot Gothia-vinnarna

Det blev storseger för damjuniorerna från Landvetter. Slutresultatet blev bekväma 0-3 mot de gulsvarta favoriterna.

ANNONS

Det var på förhand utlovat att bli en tajt match mellan Landvetter IF och Mölnlycke IF. Men redan efter två minuter kom de rödsvarta Landvetter-juniorerna med ett lågt inspel från kanten som punkterade de gulas målbur. Samantha Najafi, lagkapten för Landvetter IF, tror att vinstformeln låg i att de lyckades hålla huvudet kallt.

– Det var ju som vi hade matchen, vi kan tappa huvudet när det inte går första gången men vi har lärt oss tålamod och vi körde från start ända till slut.

Och det första målet skulle leda vägen för ytterligare två mål som dansade in i målburen i senare delen av första halvlek. Samantha Najafi, lagkapten för Landvetter IF, ger VG i betyg till det egna lagets insats:

ANNONS

– Vi har verkligen lärt oss rulla bollen och komma in i det. Vi var ju skitnervösa inför matchen, derby liksom – men vi löste det bra, säger Samantha, när hon pustar ut efter matchen som spelades i strålande sol på Mölnlycke IP.

Mölnlycke IF hade ju vunnit Gothia sedan sist ni möttes, hur spelade det in?

– Vi var lite räddare inför, tänkte ”kanske de bättrat upp sig väldigt mycket”, men vi kände ändå att vi hade det idag.

Vad betyder den här vinsten för er?

– Eftersom det är derby så betyder det extra mycket. Och som lag betyder det extra mycket, för vi hade en match i onsdags som inte gick bra, men nu känns det som om vi är på banan igen, säger Samantha Najafi och fortsätter:

– Ja! Stort ska vi fira!

”Det var klart rättvist”

Angelica Appelgren, Mölnlycke IF:s tränare, berättar att skador och annat har gjort att flera spelare saknas i laget. Och även om ersättarna stod upp bra, så tycker hon att det var en rättvis förlust.

– De var för bra idag helt enkelt, speciellt i fysik, de var starkare och duktigare, så det var klart rättvist, de kunde gjort fler mål.

ANNONS

– Jag tänker också att de ligger i toppen av tvåan och vi ligger inte riktigt nära toppen av trean, så det ska vara en viss skillnad.

Två minuter tog det innan ni fick ett baklängesmål, hur påverkade det matchen?

– Det kan ändå hända och det var väl helt okej. Men när andra målet kom och att det stod tre mål i paus det tror jag var värre. Men vi tog igen oss i paus och det såg mycket bättre ut i andra halvan. Men sedan det här varma vädret och att jaga mycket boll, då blir de ju trötta.

Nu laddar laget om inför nästa match.

– Det blir nog inga problem att gå hem och vila och få in lite nya fräscha spelare till onsdagens match i serien, avslutar Angelica Appelgren.

LÄS MER:Inför derby-rysaren: ”En härlig utmaning”

LÄS MER:ICA Kvantum i Landvetter sponsrar ungdomsföreningar

LÄS MER:Efter Gothia-besvikelsen: Laget överraskas av Härryda-Posten

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Härryda-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS