Sundberg tillbaka i Wallenstam Arena – i blå tröja

Ida Sundberg representerade Pixbo i tio säsonger, innan äventyr i Schweiz lockade för mycket. Under söndagen var hon tillbaka på sin gamla hemmaplan.
– Först och främst är det jättespeciellt att vara tillbaka. Det känns som min hall och mitt lag, säger hon.

ANNONS
LocationMölnlycke||

Tio säsonger i Pixbo fick räcka, och Ida Sundberg lämnade Pixbo efter finalförlusten i våras. Men under söndagen var Ida Sundberg tillbaks i Wallenstam Arena, när hennes Kloten-Dietlikon Jets mötte Pixbo i Champions Cup 5/11-2023.

Hennes Kloten föll med 6-2, men för hennes del var det inte bara matchen i sig som betydde något, utan även återkomsten i hallen och framförallt mötet mot det lag hon representerat i tio år, som hon upplevt SM-finaler med och även varit lagkapten för.

Efter matchen var hon märkbart tagen, och berörd av känslor som svallade upp i samband med matchen.

ANNONS

– Ja, gud ja. Jag höll ihop det bra. Jag har inte varit nervös för att möta dem, jag har bara sett det som en kul grej. Sen såg jag familjen där nere och då kom tårarna, säger hon.

Hon fortsätter:

– Hela dagen när jag gått här nere så har jag träffat massa folk jag känner och det har varit jättekul såklart, men nu efter tror jag allt släppte.

Du har inte gått in i fel omklädningsrum av misstag?

– Jag har klarat mig faktiskt.

Hon reste till Sverige en dag tidigare för att hinna få lite tid med kompisar och familj innan matchen. Hon kommer även stanna kvar en dag extra, för att hinna umgås med vänner och familj, innan hon flyger tillbaka till Schweiz under måndagen.

Trots förlusten ser hon fram emot returen, som spelas 11 november i Sporthalle Stighag i Kloten.

– Vi visste att det skulle bli tufft. Pixbo är ett skitbra lag. De är bra i alla detaljer. Gör man minsta misstag kommer de sätta dit bollarna, säger hon och fortsätter:

– Jag tycker vi kommer hit med bra inställning och gör det svårt för dem. Vi skapar lägen för att göra några fler mål också, men det är en ny match nästa vecka och då får vi hem och finslipa lite. Jag tycker framförallt vi måste prata om hur vi ska lösa deras höga press för där får vi väldigt stora problem ibland.

ANNONS

För egen del har det varit en omställning från den svenska innebandyn till den schweiziska, berättar hon.

– Jag känner att jag kommit in i det mer och mer och det går bättre och bättre, men det har varit en stor omställning. Det känns jättekul och en utmaning för mig personligen.

På vilket sätt?

– Det är full fart framåt, mer spring än i SSL kanske, där det är mer taktiskt. Det är ett helt annat spelsätt. Det är jättelärorikt och nyttigt.

Hon är noga med att poängtera att hon trivs bra i sitt nya lag.

– De har varit helt fantastiska på att hjälpa mig att komma in i gruppen, och hjälper till med översättningar så att jag ska förstå, så där har jag inget att klaga på.

LÄS MER:18-åriga Daniel Kalentun uttagen till A-landslaget i innebandy

LÄS MER:Pixbo IBK redo för helgens SSL-premiär hemma mot Täby

LÄS MER:Pixbo vann både herr och damfinalen i Prag

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Härryda-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS