Vattenprojektet under budget

Samtliga etapper i det vattenprojektet är nu klara och vi kommer att redovisas under våren, skriver Jessica Sténhoff och Bengt Johansson vid Härryda Vatten och Avfall AB i en replik till Stefan Grönberg.

Detta är en Åsiktstext. Synpunkter, tankar och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du kommentera eller svara? Mejla till redaktionen@harrydaposten.se

ANNONS
|

Vi på Härryda Vatten och Avfall är stolta över att vi snart är i mål med vår stora investering för en trygg och säker vattenförsörjning i Härryda kommun. Ett investeringsprojekt som omfattar fyra etapper; överföringsledningar mellan Landvetter och Hindås, intagsledningar och pumpstation för råvatten, högvattenreservoar och Hindås vattenverk.

Kommunfullmäktige i Härryda kommun tog investeringsbeslutet på 547 miljoner kronor den 28 februari 2019. Investeringsbudget gäller för hela projektets fyra etapper. Utgifter till och med januari 2024 ligger under budget.

Samtliga etapper är färdigställda. I etapp 4, Hindås vattenverk pågår nu intrimning av processer och kvalitetskontroller av det vatten som produceras i vattenverket. Därefter kommer vattenverket att leverera dricksvatten enligt Livsmedelsverkets krav till kunder i Härryda kommun.

ANNONS

Sedan tidigare genererar projektet avkastning i form av driftsatta överföringsledningar som möjliggör nybyggnation i kommunens östra delar och att befintliga bostadsområden har kunnat ansluta till kommunalt dricksvatten och spillvatten.

Information om projektet finns på hvaa.se/vattenverket.

Projektet kommer att redovisas till uppdragsgivaren, Härryda kommun, under våren.

Jessica Sténhoff

Verkställande direktör Härryda Vatten och Avfall AB

Bengt Johansson

Styrelseordförande Härryda Vatten och Avfall AB

LÄS MER:Vad är kostnaden för vattenprojektet?

LÄS MER:Hit beger du dig om kriget kommer till Härryda

LÄS MER:Arbetet kan börja – så ser planen ut för Bocköhalvön

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Härryda-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS