Insändare: Därför står Gretas gamlingar på torget

Därför tycker vi att fler Härydabor ska ansluta sig till oss och protestera för klimatåtgärder, skriver flera av klimaktivisterna i Gretas gamlingar.

ANNONS
|

En grupp seniorer står på torget i Mölnlycke på fredagseftermiddagar. Det har gruppen gjort varje fredag i snart två år.

Vi är Gretas Gamlingar och verkar för att Parisavtalets klimatmål ska bli verklighet. Vi kräver att politikerna tar sitt fulla ansvar och agerar utifrån den samlade vetenskapens kunskap. Klimatomställningen kräver både lokal och global rättvisa för att lyckas. Det gäller våra barns och barnbarns framtid!

Gretas Gamlingar är ett nätverk som uppstod som en följd av Greta Thunbergs kamp för klimatet. Vi finns utanför närbutiker eller på torg på många ställen i Sverige. Vi jobbar för att få många – i alla åldrar! – att engagera sig för klimatomställningen. Gretas Gamlingar är ett religiöst och partipolitiskt obundet nätverk utan medlemsavgifter.

ANNONS

Är du också orolig för hur framtiden blir för dina barn och barnbarn? Välkommen till Lennart Kvarnströms plats på fredagar kl. 14.30-15.00!

Gretas Gamlingar genom

Berit Persson, Gunilla Petersson-Bergström, Elis Carlström. Lina Eiserman Åhlund och Ann Ander m.fl.

LÄS MER:Göte hade uppemot 37 grader i sitt rum i somras

LÄS MER:”Gretas Gamlingar” i Mölnlycke firar ett år som klimataktivister

LÄS MER:Gretas gamlingar står upp för klimatet: ”Våra barnbarn är stolta över oss”

ANNONS