Alfons Åberg kommer till Hindås bibliotek

På fredag får Hindås bibliotek besök av ingen mindre än Alfons Åberg, med sällskap av sagofen Isadora. Den som håller i trollspöet heter Josefina Karlsson och har arbetat med teater i mer än 20 år.
– Bästa jobbet in the world skulle jag vilja säga!

ANNONS

Josefina Karlsson har tre olika uppsättningar som hon turnerar med: Kalas, Alfons Åberg!, Listigt, Alfons Åberg! och God natt, Alfons Åberg. Det är just ”Kalas” som kommer till Hindås på fredag eftermiddag.

– Jag är ju en soloteater, och det bygger på att historien förs fram av en berättare. Det finns dramatiserande inslag i föreställningen men själva ramstoryn berättas av en person, i detta fall jag som sagofen Isadora som guidar publiken igenom berättelsen, berättar hon för Härryda-Posten.

Upptäckte själv teatern som barn

Just barnteater har hon med sig från sin egen barndom, då hennes mamma studerade drama, teater och film för barn och hon själv fick agera studieobjekt. Teater för barn, och mer specifikt åldersgruppen tre till fem, är givande menar Karlsson.

ANNONS

– Dom är väldigt, väldigt med på noterna. Den gruppen är mottaglig för fantasi och lek. Det finns inget negativt med den gruppen alls.

Josefina fortsätter:

– Bästa jobbet in the world skulle jag vilja säga!

Murriga färger från 70-talet och viktiga ljud

Dekorerna och scenografin utgår, enligt Josefina, från Alfons Åberg-skaparen Gunilla Bergströms känsla och vision, exempelvis med färgkartan som fångar mycket av 1970-talets murr. Utöver dekoren jobbar Josefina mycket med ljud, som till exempel sorl från ett barnkalas eller att det ringer på dörren. Konsten består i att skapa en scen var hon än befinner sig.

– Det är klart det tar lite tid men hela mitt koncept bygger på att jag ska kunna få plats nästan var som helst och det ska vara så lite krångel pångel som möjligt.

Kalas Alfons Åberg spelas med start 15:00 den 3 mars och varar i en halvtimme. Biljetter kan köpas på plats.

LÄS MER:Vårdcentralen i Hindås i tabelltoppen: ”Känns jättekul”

LÄS MER:Rektorer i Härryda om hovrättens osäkerhet kring ”snippa”: ”Jättekonstigt”

LÄS MER:Lotta Johansson fångade norrskenet över Härryda

ANNONS