Bildextra: Här firar Pixbo historiska guldet i svenska cupen 2023

I tre raka finaler hade Pixbo fått erkänna sig besegrade av Umeålaget Team Thorengruppen. Men under onsdagskvällen fick ”Rävarna” sin revansch – inför 1 642 åskådare i Wallenstam arena.
– Det är nog bland de större matcherna jag varit med om, säger Pixbos tränare Jonas Gustafsson.

ANNONS
|

Pixbos hejarklack dånade. Det var dött lopp inför sista perioden av historiens andra svenska cupen-final på damsidan. Sen kom minuterna där allt gick Pixbos väg. 4–4 blev 5–4, som blev 6–4, och med sex minuter kvar av matchen var Pixbo uppe i tremålsledning.

Det skulle dock ändå hinna bli dramatiskt när Thorengruppen reducerade två gånger om, och med bara sekunder kvar av matchen hade Umeålaget ett farligt anfall. Men Pixbo höll emot. Slutsignalen ljöd och ett segervrål bröt ut i Wallenstam arena.

– Det var ren glädje och en fantastisk känsla, säger Pixbos tränare Jonas Gustafsson till Härryda-Posten dagen efter det historiska cupguldet.

ANNONS

Minns du hur tankarna gick när Thorengruppen anföll med sekunder kvar?

– Jag tänkte nog inte så mycket där, det fanns inte tid för det utan det var bara försöka vara där. Egentligen har de ju inte några lägen i det uppställda spelet, men ändå lyckas de göra ett par mål och lyckas nästan få in en till.

Nytt publikrekord

I den senaste hemmamatchen inför cupfinalen hade Pixbo 105 åskådare på läktaren. Under onsdagskvällen var det över 1600 personer som hade tagit sig till Mölnlycke, vilket innebar nytt publikrekord.

– Det var så bra det kunde bli hela kvällen. Vi har fantastiskt stöd från läktaren. Det betyder också mycket för föreningen och för svensk daminnebandy att kunna leverera på det här sättet.

Hur högt rankar du det här i din tränarkarriär?

– Det är nog bland de större matcherna jag varit med om. Det var stort, absolut, säger Jonas Gustafsson.

LÄS MER:Publikfest på Wallenstam Arena när Pixbo vann i finaldramat mot Team Thoréngruppen

LÄS MER:Berusad Landvetterbo hittades i dike – friades från rattfylla efter whiskykväll

LÄS MER:Äldre får koll på tekniken i Hindås: ”Har varit här sedan det startade”

ANNONS