Publikfest på Wallenstam Arena när Pixbo vann i finaldramat mot Team Thoréngruppen

Finalen i Svenska Cupen avgjordes under onsdagskvällen när damlagen i Pixbo Wallenstam och Team Thorengruppen drabbade samman på Wallenstam Arena i Mölnlycke. Härryda-Posten var givetvis på plats under publikfesten – som kan bli historiskt publikrekord ikväll.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det strömmar in människor i entrén till Wallenstam Arena. Vänner ger varandra glada tillrop när de får syn på varandra, lottförsäljningen rullar på och stämningen är uppsluppen.

Unga spelare från olika innebandylag trängs i hörnan där de kan tävla om att pricka rätt i en basketkorg eller i ett innebandymål och vinna priser. En av dem som tävlat är tioåriga Emilia Thelin från Stenungsund. Hon har kommit hit för att hennes brors innebandylag, Stenungsunds Innebandyklubb P-11, har åkt hit.

– Det är bra stämning. Det bästa hittills har varit Pricka rätt, säger hon och nickar åt hörnan där flera spelare från hennes brors lag står och väntar på att få tävla.

ANNONS

Klas Johnsson, 40 år, är på plats i Wallenstams Arena med laget Kärra innebandy:

– Vi är här med vårt innebandylag för att se på rolig innebandy! Det blir en spännande final. För våra spelare är det nyttigt att se eliten spela och kanske kan de lära sig något, säger han och slänger en blick på sina uppspelta spelare som står samlade i en klunga bredvid.

– En final är ändå en final, säger Klas Johnsson och ser ut över den fulla entrén.

”Bra tryck” på Wallenstam Arena i Mölnlycke

Robert Stenvall, 54 år, från Huskvarna, svarar tvärsäkert att han hejar på Team Thoréngruppen och förklarar att dottern spelar i laget. Pixbo har de sett spela fyra-fem gånger här i Wallenstam Arena, berättar han.

– Men det här är bättre än förväntat! Nu är det stormatch. Idag är det bra tryck!

Eline Oscarsson, 15 år, Cecilia Calming, 15 år, och Sofia Ribbing, 16 år, är alla från Kungsbacka och spelar i Varla Innebandyklubb. De säger snabbt att de hejar på Pixbo och att de uppskattar att det är så många innebandyälskare på plats.

– Vi har nog sett Pixbo fem gånger tidigare här, säger Cecilia Calming.

Uppe på parkett står Lilian Löfborg, 66, från Tidaholm och blickar ut över publikhavet.

ANNONS

– Jag hejar på Pixbo för att mitt barnbarn Thea spelar där. Idag har jag med mig fem barnbarn som alla spelar innebandy och som hejar på henne, säger hon.

Musiken höjs inne på arenan och Loui Olsson Boman, 7 år, från Landvetter, utropar:

– Vi hejar på Pixbo!

Han är på plats i Wallenstam Arena med Isac Olsson Boman, 13 år, från Landvetter och Elias Forsman, 12 år, från Mölnlycke.

– Förhoppningsvis får vi se Pixbo lyfta bucklan, säger Elias Forsman.

Efter ett intensivt drama i tredje perioden gick Pixbo segrande mot motståndarna Thorengruppen 7-6. Guldhattarna bärs nu av Pixbos damlag som vann Svenska Cupen 2023 på hemmaarenan Wallenstam Arena i Mölnlycke.

LÄS MER:Vårdcentralen i Hindås i tabelltoppen: ”Känns jättekul”

LÄS MER:Bjud in mig till din förening så berättar jag om Härryda-Posten!

LÄS MER:Härryda kommuns befolkning växer mest i Västra Götaland

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Härryda-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS