Hällingsjöman slipade kniv vid Scandinavium

Han satt lutad mot Scandinavium, påtänd på amfetamin, och slipade en kniv mitt på blanka dagen. Nu döms mannen från Hällingsjö till dagsböter för grovt brott mot knivlagen.

ANNONS
|

Runt lunchtid stoppades patrullerande polis på Valhallagatan i centrala Göteborg av en kvinna som försökt ringa 11414 men hamnat i lång kö. Hon uppgav att hon sett en man sitta utanför hockeyarenan Scandinavium och slipa en kniv.

Polisen gick till Scandinavium för att se om mannen satt kvar och det gjorde han. Med ryggen mot hockeyladan satt han med ett brynstål och slipade en pincett. Kniven låg utfälld på marken bredvid honom och vid visitationen fann polisen också en påse med 2,12 gram amfetamin i mannens högerficka på byxan.

Slipar kniv som meditation

Mannen, som är från Hällingsjö och i 40-årsåldern, togs in på förhör där han erkände innehavet av amfetamin samt att han tagit en liknande dos två timmar före gripandet. Däremot motsatte han sig att knivbrottet ska ses som grovt.

ANNONS

Polisen: Berätta om kniven?

”Jag är duktig på att slipa knivar. Jag brukar meditativt göra det för att slappna av, istället för att fippla med mobilen. Jag trodde inte att någon såg mig göra det. Jag ser ju ganska harmlös ut. Kniven låg ju precis bredvid mig när ni kom hopfälld, jag hade en pincett och ett slipbryn i handen när ni kom.”

Varför hade du kniv?

”Har man kniv kan man väll hålla dem i bra skick, jag hade med den för att slipa den.”

Varför satt du mitt i stan och slipade en kniv?

”Jag satt i solen bara, jag kan hantera en kniv. Jag har inga aggressionsproblem. Jag sprang inte runt med den utan satt bara och slipade den.”

Vet du att det är olagligt att inneha kniv på allmän plats?

”Ja. Men 80 procent av tiden springer jag runt med kniv [...]. Det är ingen stor grej.”

Döms till dagsböter

Mannen åtalades för brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål och ringa narkotikabrott och nu döms mannen till 150 dagsböter á 300 kronor, totalt 45 000 kronor. Göteborgs tingsrätt menar att brottet är begått med uppsåt och att den ser allvarlig på att det skedde på allmän, central plats mitt på dagen med mycket människor i rörelse i området.

ANNONS

LÄS MER:Man våldtog barn när hon sov över hos en kompis i Härryda kommun

LÄS MER:Bedragare poserade som bankpersonal – gav sig på äldre

LÄS MER:Drogstinn Härrydabo bar kniv på centralen – får fängelse

ANNONS