Här är veckans toppnyheter 6 till 13 november

7-åring får inte intyg för att kunna gå på Liseberg och renovering av stora hoppbacken i Hindås snart i mål. Här är ett urval av Härryda-Postens mest lästa artiklar den senaste veckan.

ANNONS
|

Max får inte intyg för att kunna gå på Liseberg

Maximus Wahlbäck Lindberg, 7, från Mölnlycke är permanent rullstolsburen på grund av en muskelsjukdom. En av hans favoritaktiviteter är att gå på Liseberg, men han har hamnat i ett moment 22 eftersom ingen instans vill skriva på intygen som Liseberg kommer att kräva inför nästa sommarsäsong.

– Det klart att han tycker det är tråkigt. Liseberg betyder jättemycket för honom, säger hans pappa Christian Wahlbäck.

Försvarsadvokaten: ”Han har inget med det här att göra”

Händelsen med stenkastning och en skadad ungdom i Landvetter under måndagen utreds som grov misshandel. Under onsdagen tas beslut om de misstänkta minderåriga ska släppas på fri fot. Minst en av de misstänka förnekar brott.

ANNONS

Renoveringen av stora hoppbacken i Hindås snart i mål

Det har tagit sin tid. Men nu är renoveringen av den stora hoppbacken i Hindås snart i mål. Går allt som det ska invigs den till våren, och om Anders Fors får bestämma blir det kungen som klipper bandet.

– Kungligheter har ju varit här förut, säger Anders Fors som sitter i styrelsen till stiftelsen som varit drivande i att rädda hoppbacken.

”Jag kommer inte ringa polisen mer – det hjälper inte”

Det har varit några slitsamma månader för Florim Shabanaj, ägare av Rådanäs bilförsäljning i Mölnlycke. Under tisdagsmorgonen möttes han för åttonde gången sedan i somras av inbrott i hans bilar när han kom till jobbet.

– Då såg jag att motorhuven på en av bilarna var öppen så jag gick dit och stängde den. Jag tyckte jag hörde någonting i bilen men det regnade så jag såg bara imma i fönstret. Sen hör jag att någon öppnar bakluckan och springer därifrån, säger han.

Här hittar du julstämning i Härryda

Advent kommer tidigt i år. Till glädje för vissa och till förtret för andra, som fortfarande är trötta på julmusiken från ifjol. Men för dig som går i längtans tider, så har Härryda-Posten satt ihop en julig lista med både julmarknader och andra juliga arrangemang.

ANNONS