Här kan du parkera i Mölnlycke på Hulebäcksgymnasiets student

Hulebäcksgymnasiets studentutspring stundar. 550 elever lämnar gymnasiet bakom sig och äntrar vuxenlivet. Skolan rekommenderar att Härrydaborna lämnar bilen hemma med anledning av parkeringsplatsbrist. Ska du dit? Härryda-Posten listar parkeringsplatserna i närheten.

ANNONS
|

Det har gått tre år sedan cirka 550 elever gick in genom Hulebäcksgymnasiets portar för första gången. Tre år har nu passerat av plugg och gemenskap och vuxenlivet knackar på dörren när dessa elever tar studenten på onsdag.

– Det är en väldigt, väldigt rolig dag på skolan. Det kommer en del glädjetårar då och de som springer ut är superglada, säger en av skolans administratörer Rebeca Olsson, och tillägger:

– Jag hoppas att de tar hand om sig själva och njuter av dagen.

Enligt skolans tradition springer den första klassen ut klockan 13 och därefter följer 20 klasser efter, med tre minuters mellanrum. De springer ut genom huvudentrén och samlingsplatsen är gården vid busshållplatsen.

ANNONS

– Innan de springer ut så ska de äta en lite lyxigare lunch som skolrestaurangens personal lagat. Lärarna ska också ha en liten show för eleverna och sen springer de ut och åker i väg.

Studentflak från Lillebäcks parkering

Elevkåren har organiserat studentflak som kommer avgå från Lillebäcks parkering.

Med 550 utspringande elever förväntas även ett större antal föräldrar, vänner och övriga vara på plats för att ta del av festligheterna. Eftersom det är ont om parkeringsplatser rekommenderar skolan att besökare cyklar, går eller åker kollektivt till skolan.

För den bilburne rekommenderar skolan antingen Massetjärns parkering eller Wallenstams p-hus i Mölnlycke fabriker. Men det finns som bekant fler ställena att parkera på:

Fem platser att parkera på i centrala Mölnlycke

  • Parkeringsplatsen i centrala Mölnlycke
  • Massetjärns parkeringsplatser
  • Parkeringsplatserna längs med Badhusgatan
  • Mölnlycketerminalens parkeringsplats
  • Parkeringshuset i centrala Mölnlycke
  • Wallenstams parkeringshus vid Mölnlycke fabriker

LÄS MER:Sol och värme under studentveckan i Härryda

LÄS MER:Jaspiloterna släpper studsig cover – för barn och knuttar

LÄS MER:Hushållssopor dumpas vid Rådasjöns naturreservat: ”Olagligt”

ANNONS