Landvetterstjärnan öppnar upp om övergreppen

Stavhoppsstjärnan Michaela Meijer, 29, öppnar upp om de sexuella övergrepp hon blev utsatt för som barn. Våldtäkterna ska ha skett vid flera tillfällen.
– När jag var liten blev jag våldtagen, skriver Landvetter-bördiga Meijer på sin Instagram.

ANNONS
|

De senaste åren har varit kantade av motgångar för stavhopparen Michaela Meijer som drabbats av två tuffa slängar av Covid och en allvarlig bilkrasch. Och som stjärnan tidigare berättat i en öppenhjärtig intervju med Härryda-Posten så har 29-åringen envist kämpat med att ta sig tillbaka till toppen trots svikande resultat.

Nu öppnar SM-guldvinnaren upp om traumat hon burit med sig sedan barndomen. I ett inlägg på Instagram skriver idrottaren:

”När jag var liten blev jag våldtagen, det ordet är fortfarande jobbigt att använda, det känns som det ordet tillhör dom som blivit attackerade en sen kväll på en mörk bakgata, men så var det inte för mig, men det ordet tillämpas också i mitt fall, på polisrapporten står det, ”grov våldtäkt mot barn”

Meijer uppger att trots att övergreppen anmälts och en rättsprocess inleddes, ledde ärendet aldrig till rättegång, då förövaren hann dö.

”Ingen ska behöva gå igenom något liknande”

Men nu väljer alltså svenska rekordhållaren i stavhopp utomhus att bryta tystnaden för att andra som går igenom en liknande situation inte ska känna sig ensamma:

ANNONS

Ingen, speciellt ett litet barn, ska behöva bära på eller gå igenom något liknande, och det gör ont i mig att veta att ni finns där ute, ni som inte har någon att vända er till.

Michaela Meijer fortsätter med att hänvisa till den ideella organisationen Storasyster som ger stöd via samtal och chattar med de som utsatts för sexuella övergrepp.

LÄS MER:Stavhopparen Michaela Meijer från Landvetter har hittat tillbaka efter svåra åren

LÄS MER:Stress leder till allt fler sjukskrivningar i Härryda

LÄS MER:Härrydabonde misskötte djuren – hotas med böter

ANNONS