Lions Club Hindås har sålt 26 000 tulpaner: ”Rekord”

26 000 tulpaner har sålts. Detta har genererat nära 100 000 kronor till Lions Club Hindås insamling. Pengar som i huvudsak går till Ukraina.
– Det är ett rekord för vår del, säger Lena Älveborn Jansson, som är klubbens president.

ANNONS

I år har Hindås Lions Club samlat in 95 000 kronor genom att sälja tulpaner, summan går oavkortat till deras hjälpverksamhet.

– Vi började med att sälja utanför butiker och liknande. Så fick vi en idé att göra det på ett bättre sätt. Vi frågade grannar och vänner om de skulle vilja prenumerera på buketter. Och så har detta utvecklats under de senaste tio åren, berättar Lena Älveborn Jansson, som är president för Lions Club Hindås.

Klubben har ringt runt och lagt lappar i brevlådor för att sprida information om tulpanabonnemanget i områden i och runt Hindås, Sandared och Bollebygd. Och det har gett resultat. I år har det sålts 885 buketter till företag. Och hushållen köpte totalt sett 1459 buketter.

ANNONS

– Vi har kört runt sju mil varje vecka under sex veckor för att dela ut tulpaner. I varje område.

Pengar går till Ukraina: Sättpotatis och olika grödor efterfrågas

Utöver detta har klubben fortsatt med tulpanförsäljning utanför butiker. Förra fredagen och lördagen såldes 270 buketter.

En mindre del av den insamlade summan går till den lokala hjälpverksamheten, men huvuddelen går till Ukraina. Under vintern var det elgeneratorer som har efterfrågats, men nu är det sättpotatis, olika grödor och matlådor, berättar Lena Älveborn Jansson.

– Vi har inga mellanhänder, allt vi samlar in går fram. Vi har skickat pengar innan till Ukraina, till en elgenerator i en skola där. Vi har bland annat haft kontakt med en Lions-klubb i Ungern, dit har det kommit många flyktingar. Men vi har också haft ett teamsmöte med en kvinna från Lions i Ukraina som har berättat hur det går, avslutar hon.

LÄS MER:Misshandel utanför Willys – gick emellan bråk

LÄS MER:Därför har ”Ryamattans Picasso” gett namn till Viola Gråstens plats

LÄS MER:Kravet: Ta bort gul skunkkalla, jätteloka och jättebalsamin

ANNONS