Liseberg svarar på kritiken om intygen

Ordföranden för Lisebergs styrelse Christer Holmgren (M) svarar på kritiken som uppkommit i och med Härryda-Postens rapportering om intygen som kommer att krävas för ledsagning och företräde i kö.

ANNONS
|

Christer Holmgren är snabb med att förklara att han förstår att skolan inte skriver under intygen.

– Men jag tycker att läkaren som jag förmodar att Max och hans familj har kontakt med eller de som tränar honom skulle kunna skriva på ett sådant intyg. Det tar inte så lång tid. Det förvånar mig att de inte gör det.

Anledningen till att intygen tagits fram är enligt Holmgren att det uppstått situationer som inte alltid varit trevliga.

– Det har uppstått diskussioner om hur många som ska följa med och så vidare. Det har inte varit så lätt alla gånger. Man vill inte bli ifrågasatt om man har det här behovet och gästservice har ett jobb att göra, men de är inte proffs på att bedöma behovet.

ANNONS

Han betonar att det pågår en process med att utvärdera intygen. Därför kan han inte svara på om det fortsatt kommer att vara ett krav att få dem underskrivna av tredje part. Inte heller på frågan om det fortsatt kommer att krävas sådana intyg för samtliga typer av funktionshinder.

Vad vill du säga till de som anser att Liseberg inte är tillräckligt flexibla?

– Kännetecknet för Liseberg är att vara flexibla. En utvärdering kommer att ske och man kommer jobba tillsammans med intresseorganisationerna som finns. Under den perioden får man vara flexibel.

Europaparlamentarikern David Lega (KD) anser att det här är ytterligare ett skäl till att Liseberg borde bli privatägt. Vad tänker du om det?

– Att det är ytterligare skäl till att Liseberg borde bli privatägt… Jag vet inte riktigt om det är det starkaste argumentet jag hört.

LÄS MER:EU-parlamentarikern David Lega ryter ifrån mot Liseberg

LÄS MER:Rullstolsburna Max riskerar att inte komma in på Liseberg

ANNONS