Litiumbatterier brann i närheten av flygplatsen

En pall med litiumbatterier började brinna vid Logistikvägen i närheten av Landvetter flygplats. Räddningstjänst skickades till platsen.

ANNONS
|

Larmet kom vid klockan 15.43 på tisdagseftermiddagen och enligt räddningstjänsten var det en en pall med litiumbatterier som börjat brinna utomhus.

– Vi är på väg fram, säger Björn Wänström, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

Vid klockan 16.15 uppgav räddningstjänsten att branden var begränsad till pallen men att det kan vara en del rökutveckling. Det ska inte ha funnits någon spridningsrisk till andra byggnader.

– Det är femtio meter till närmaste byggnad, säger Lars Larsson, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

Enligt Larsson var räddningstjänsten där med en mindre styrka.

– Vi kommer att kyla ner branden en stund och sedan lämna över till ägaren som vet hur man tar hand om sådana batterier och vi har gett dem instruktioner, säger Lars Larsson.

ANNONS

Vid klockan 16.40 lämnade räddningstjänsten platsen.

Enligt uppgifter från räddningstjänsten på plats såg det lite dramatiskt ut när de först anlände. ”Det såg lite ut som fyrverkerier”, berättade de för Härryda-Postens reporter Sofia Bednarek.

De gav också uppgifter kring att det inte är helt ovanligt att den här typen av batterier självantänder.

”Det är tydligen andra gången det börjar brinna här. Det kan vara att något batteri har fått en skada och så reagerar de med ett annat batteri.”

Ingen ambulans skickas till platsen, enligt SOS Alarm.

LÄS MER:Landvetter får ny direktlinje till Dubrovnik

LÄS MER:Nu är snökanonerna i full gång på Landehof

LÄS MER:Härrydabo döms för miljonkupp mot klädföretag

ANNONS