Man i Hindås gick bärsärk – kastade saker från balkongen

En man i Hindås blev så arg över att hans hyreskontrakt blev uppsagt att han i sitt raseri krossade lägenhetens balkong och balkongdörr. Han kastade även ut en tv och en grill från balkongen som träffade bilar nedanför. Nu döms han bland annat för flera fall av skadegörelse.

ANNONS
|

En man i Hindås gick bärsärkagång en sen septemberkväll för två år sedan och började kasta ut saker från sin balkong. På bilder från händelsen går det att se stolar, en grill, en stor TV och andra mindre saker ligga spridda över parkeringen.

En del av sakerna som flög från balkongen träffade bilar som stod parkerade nedanför och flera bilar behövde efteråt lämnas in till verkstad för reparation.

Förutom att kasta saker så föll även själva balkongen offer för mannens framfart. En del av balkongen var i glas och när mannen gick lös på balkongen krossade han rutorna på den samt fönsterrutorna på balkongdörren. Även inne i själva lägenheten blev saker förstörda, så som ett vitrinskåp.

ANNONS

Mannen själv säger i förhör att han vid tillfället för händelsen var berusad och inte minns vad som hände, men att han blev upprörd över att hyresvärden ville riva kontraktet. Han menar att hyresvärden hade fått till sig klagomål från grannar och säger att ”det var rätt mycket skitsnack där ute”.

Efter händelsen i Hindås döms mannen nu för två fall av skadegörelse, där det ena rör själva balkongen och lägenheten, och det andra de bilar som skadades i samband med att han kastade ut saker.

Slog sönder rutor på busskur

Förutom händelsen i Hindås döms mannen i samma ärende även för ytterligare två fall av skadegörelse. Det första då han vid ett tillfälle våren 2022 slog sönder glasrutorna på en busskur i Göteborg och försökte slå sönder rutorna på en närliggande butik. När polisen larmades till platsen upplevde patrullen mannen som mycket aggressiv och hotfull och de tvingades spraya honom med pepparspray för att få situationen under kontroll.

I förhör samma natt när han får frågan om vad som hände, säger mannen att han ”snea” och att han hade varit så arg att han helst hade ”velat ha typ spränga upp skiten”. I samma veva som när han krossade rutorna på busskuren så försökte han också krossa rutor på en närliggande butik, men misslyckades.

ANNONS

Vid det andra tillfället slog han sönder rutor i en trappuppgång i Göteborg.

Döms till fängelse

Mannen döms till sju månaders fängelse för sammanlagt fyra fall av skadegörelse, men även för två fall av brott mot knivlagen, varav man vid ett tillfälle har bedömt brottet som grovt, ett fall av ringa narkotikabrott och ett fall av våldsamt motstånd.

Förutom att mannen döms till fängelse ska han också betala drygt 40 000 kronor i skadestånd för krossade fönsterrutor, bilar och busskurer.

Dessutom ska han betala 1000 kronor till brottsofferfonden och ersätta staten för kostnad för provtagning och analys med 839 kronor.

LÄS MER:Man attackerade med slangbella och hammare – misstänks även för vållande till annans död

LÄS MER:Man från Landvetter saknade ADHD-medicin – begick brott

LÄS MER:Klottrare bestämde träff via Instagram: "30-årskris"

ANNONS