Ordförande i Medborgerlig samling lämnar partiet – för nytt parti

Under veckoslutet tillkännagav Reine Lindqvist att han lämnar ordförandeposten och partiet Medborgerlig samling (MED) i kommunen.
– Tillväxten är för dålig helt enkelt, berättar han för Härryda-Posten.

ANNONS
|

Från att ha varit med och startat upp partiet i Härryda år 2019 till att så sent som i oktober i år starta en lokalförening, har Lindqvist tillkännagivit sin avgång.

– Jag har lagt ner väldigt mycket tid, men det har också varit lite för tunt engagemang kring övriga som finns i kommunen. Det har varit i princip tre stycken personer som har jobbat hårt med detta under flera år, förklarar han.

Partiet, som bildades 2014, fick endast 1,02 procent av rösterna till kommunfullmäktige i senaste valet. Nu hoppas Lindqvist på större och snabbare framgång och inflytande i viktiga frågor genom sitt nya medlemskap – i Sverigedemokraterna.

ANNONS

– Att köra här ytterligare tre år innan man kanske kommer in (i kommunfullmäktige, reds.anm.), eller inte ens det kanske räcker, utan kanske sju år innan man kommer in, så kände jag personligen att det var lite för tungt att fortsätta, berättar han.

Medborgerlig samling kändes bäst – först

Trots att Lindqvists nya parti Sverigedemokraterna känns bra nu var hans första engagemang i Medborgerlig samling.

– Jag vill påstå att jag var till 95 procent nöjd med Medborgerlig samling. Jag tyckte att det kändes väldigt bra och klockrent, säger han.

Hur det blir med Medborgerlig samling framöver, är svårt att sia. Reine Lindqvist tror att verksamheten eventuellt kan stanna upp här i kommunen. Kanske följer några röster med honom till Sverigedemokraterna, kanske kommer partiet växa på längre sikt, är hans bedömning.

– De har en ny partiledare och jag tror att de kommer att få vind i seglen. Men det är inte ens säkert att de vare sig kommer in lokalt här eller på riks, till nästa val. De ser det lite mer långsiktigt och jag är inte beredd att stå och vänta på det. Jag vill agera nu, avslutar han.

I senaste valet fick Medborgerlig samling 0,20 procent av rösterna i riksdagsvalet.

Under torsdagens kommunfullmäktige valdes Reine Lindqvist till SD:s ledamot i Landvetter Södra Utveckling AB. Han sitter till och med ordinarie stämma 2027.

ANNONS

LÄS MER:Fortsatt oro för dyra, kalla hyror i Härryda

LÄS MER:Populära seniorträffen i Hindås ska motverka ensamhet

LÄS MER:Elever på Hulebäck hängs ut på skvallerkonto på Instagram

ANNONS