Problemet berör samtliga 36 laddstolpar som Härryda Energi har i kommunen.
Problemet berör samtliga 36 laddstolpar som Härryda Energi har i kommunen. Bild: Härryda Energi

Problem med betalapp för laddstolpar i Härryda

För tillfället går det inte att ladda bilen via telefonen hos Härryda Energis laddstolpar. Än är det oklart när appen väntas fungera igen.
– Det här är en högprioriterad fråga, säger Anna Carlstedt, marknadschef på Härryda Energi.

ANNONS

Härryda Energi har InCharge som betallösning för sina laddstolpar runt om i kommunen. För tillfället fungerar det inte att ladda bilen via InCharges app. Anledningen är en större uppdatering som har gjorts.

Problemet berör samtliga 36 laddstolpar som Härryda Energi har i kommunen.

– Vi arbetar för fullt med att hitta en lösning så att stolparna ska stödja uppdateringen, men tillsvidare går det utmärkt att fortfarande ladda sin bil med ladd-bricka och ladd-kort från InCharge, säger Anna Carlstedt, marknadschef på Härryda Energi.

Oklar prognos

På grund av de tekniska problemen jobbar Härryda Energi med en omfattande arbetsprocess för att det ska fungera igen. De har en pågående dialog med InCharge men än finns inget slutdatum för när appen är igång igen.

ANNONS

– Det här är en högprioriterad fråga för självklart vill vi att appen ska fungera. Som jag ser det är det appen en bättre betallösning än kort eller bricka, säger Anna Carlstedt.

Kan man ladda sin elbil någon annanstans i kommunen så länge?

– Ja, man kan ju beställa en ladd-bricka eller ett ladd-kort hos InCharge. Sedan finns det också laddningsmöjligheter på OKQ8 i Landvetter.

LÄS MER:Guldår för Härryda Energi Aktiebolag – vinstmarginalen den högsta på 4 år

LÄS MER:Ung vänster affischerade på Härryda Energis egendom: ”Hör inte hemma på kabelskåp”

LÄS MER:Så funkar det och så mycket kan Härrydaborna få tillbaka i elstöd

ANNONS