Publiktätt när Landvetter IS tog emot Hittarps IK

Med tre matcher kvar att spela för Landvetter IS i årets division 2-serie gick laget ut på Instagram och bad om mycket stöd från läktarna. Och det fick de. Det samlades gott om folk vid sidan av B-planen.

ANNONS
|

Det var överfullt på parkeringen vid Landvetter IP under lördagen. Herrlaget spelade mot Hittarps IK, dessutom pågick en minicup arrangerad av Göteborgs fotbollsförbund där pojkar respektive flickor födda 2016 och 2017 möttes.

– Det är en jättehärlig fotbollsdag, konstaterar Josefine Vorberg som är på plats med dottern Thyra Vorberg för att heja.

Men mest var det på Thyras initiativ. Hon spelar också för Landvetter och har varit på träning men ville stanna kvar för att se herrarnas match. Hon har precis ätit upp en hamburgare – som hör till en dag som denna.

– Det går bra än så länge för de har varit nära på att göra mål, säger hon en halvtimme in i matchen.

ANNONS

När du själv spelar, vilken position har du då?

– Det är lite olika men jag gillar att spela anfallare.

Supportandan har spritt sig

På läktaren en bit ned för kullen sitter vännerna Kjell Olsson och Arne Bengtsson. De har båda varit med klubben sedan länge och spelat ihop. Nu för tiden är det dock gåfotboll som gäller. Givetvis följer de herrarnas matcher så ofta och gott det går.

– Det är bra uppslutning här i dag. Jag följer Landvetter, ibland på bortamatcher också. Jag har följt nästan alla, säger Kjell Olsson.

– Det är en väldigt viktig match. Det är nästan vinst som gäller, annars är de indragna i kval och nedflyttning och det är ingen rolig grej, säger Arne Bengtsson.

Vad tycker ni om läktaren än så länge i dag?

– Ganska tystlåtna hittills men man får supporta laget. Det är viktigt för dem att vinna i dag. De ledde serien i våras men sedan har det gått utför, tyvärr. Nu i höst har de haft svårt med målgörandet, säger Kjell Olsson.

Men Landvetter IS har starkt stöd ändå.

– Just från vår åldersgrupp, sent 40-tal, början på 50-talet, är det väldigt många som är supportrar. Det har spritt sig, säger Kjell Olsson.

ANNONS

Ni som har varit med i laget länge, vad betyder det med stöd från läktaren?

– Killarna säger att det är underbart att vi är här och hejar på dem, även på bortamatcher. Vi försöker följa dem så mycket vi kan, säger Arne Bengtsson.

Det mest hängivna gänget består dock av en grupp killar som spelar i Landvetters P-10-lag. De har ställt upp i sluttningen bakom Landvetters mål, gjort en egen flagga och tagit med sig megafon.

– Det är kul att vara här, säger Viktor Skoglund.

Hannes Sjöbergs röst hörs över hela planen tack vare megafonen. Gänget står för hejaramsorna. En av dem har endast ordet ”Landvetter” i sig, andra har lite mer avancerad text.

– Det är kul att ropa i megafonen, säger Hannes Sjöberg.

Matchen slutade 1-1, där hemmalagets Noah Säll-Magnusson stod för returen i 62:a minuten.

LÄS MER:Branden i Willyshuset – polisutredningen nedlagd

LÄS MER:Snusket på McDonalds i Landvetter: ”Risk för människors hälsa”

LÄS MER:16-åriga Elias Roolf uttagen till landslaget – i boule

ANNONS