Rotary och Lions samlade in pengar till barn i Ukraina

Lotteri med chokladvinster och biljetter till välgörenhetskonserten Mamma Mia Hits såldes på Mölnlycke torg under lördagsförmiddagen.
– Vi får träffa människor med samma inställning: att man ska göra saker som är bättre för någon annan. Folk har hjärtat på rätt ställe, säger Lina Eiserman Ålund från Lions Mölnlycke-Mölndal.

ANNONS
|

När Härryda-Posten gör ett besök hos föreningarna summerar Lina Eiserman Ålund dagen med att det har gått bra.

– Chokladlotteriet säljer alltid och vi har sålt lite biljetter också. Framför allt visar vi att vi jobbar ihop och att vi får visa upp oss. Det är viktigt, säger hon.

Biljetterna är till en konsert med kören Loud and proud från Råda församling, saxofonisten Johan Stengård och pianisten Ulf Esborn.

Syftet är att samla in pengar till en organisation i Ukraina som hjälper funktionsnedsatta barn.

– Den försöker föra barnen ut ur krigszonen till säkrare ställen i Ukraina. Det är trauma nog att behöva lämna landet, säger hon.

ANNONS

Är de som har svängt förbi här i dag medvetna om att det i går var ett år sedan Ryssland invaderade Ukraina?

– Jag tror att många är medvetna men vi har faktiskt inte diskuterat kriget ur den aspekten. Man behöver inte prata om det hela tiden. Vi har diskuterat att barnen ska komma ut krigszonen och att vi gör så gott vi kan, säger hon.

Hur många har stannat till här?

– Vi har sålt bra. Det droppar in hela tiden men det är kallt hade det varit vårväder hade det säkert varit mer folk, säger hon.

LÄS MER:Härryda hyllas i kommunkompassen – men dialogen kan bli bättre

LÄS MER:Landvetterbo lurad på 9 600 kronor – ARN avslår krav om återbetalning

LÄS MER:Evelyn Gillespie släpper låten ”Fåglarna” som en kommentar till ettårsdagen av den ryska invasionen av Ukraina

ANNONS