Smash into pieces intar Råda rum – utlovar explosiv hårdrock

Rockbandet Smash into pieces nådde fram till svenska folket i årets melodifestival med låten ”Six feet under”. Sedan dess har det gått rakt uppåt för Örebrobandet – som kommer till Råda rum på lördag.
– Vi kommer leverera en show precis så som en show ska vara, med explosiv och filmisk hårdrock. Vi ser fram emot att träffa alla Mölnlyckebor, säger Benjamin Jennebo, gitarrist och låtskrivare.

ANNONS

Smash into pieces är bandet som vägrar sluta tro på sina drömmar. Det började redan 2008 med Benjamin Jennebos passion för musik och låtskrivande.

– Jag ville hitta likasinnade. Som också visste att det här är en livsstil. Från första början har vi gått in med inställningen att det här är det enda vi ska göra, säger han.

Musiken beskriver han som alternativ, elektronisk rock som rör sig i ett nästan filmiskt universum. Den som känner till bandet har kanske noterat figuren med masken. Han heter Apoc och representerar en superhjälte som hjälper bandet att följa sin egen väg.

– Det är ju det som Smash into pieces står för. ”Anything standing between us and our dreams we smash into pieces”.

ANNONS

I albumet Arcadia rör sig Apoc i en värld där alla förutom han själv blir matad med information som gör att alla styrs åt samma håll och tänker på samma sätt. Apocs mask skyddar honom från det.

Anar jag en bredare samhällskritik här?

– Vi anser att varenda lyssnare är nog fylld av kritik. Jag tror att alla ifrågasätter världen de lever i eller huvudet de bor i. För mig handlar det snarare om hur åhöraren använder informationen. Det handlar inte om att vi ska berätta en sanning. Det handlar om att leta efter din sanning. Då kommer du liksom vara dig själv trogen och troligtvis vara en bättre människa.

Tog tillbaka rocken

Bandets stora genombrott kom i samband med Melodifestivalen där de gick till final. I dag har de 1,3 miljoner lyssnare i månaden på Spotify.

– Det var jättehäftigt att få dejta svenska folket i tv. Det var viktigt för oss att göra vår grej. ”Six feet under” är en sammanfattning av Smash into pieces sound, melodier och vilken typ av rock vi är. Det öppnade ju upp inte bara för oss utan för fler rockband. Att radio helt plötsligt välkomnade distade guror igen. Folket var som: ”Finns det rockband i Sverige kvar? Vad kul!”

ANNONS

En del av framgången i Melodifestivalen beror på att bandet lyckades föra samman generationer, tror Benjamin. Hans egen är uppvuxen med grunge-rock i Linkin Park-stil.

– Och den har ju varit borta väldigt, väldigt länge. Min generations barn är ju rätt unga och ser upp till sina föräldrar. Så när föräldrarna satt i tv-soffan och tänkte att Six feet under påminner mig om min ungdom med distad gura och grunge sound i mix med det moderna... Det gjorde nog att kidsen också tyckte att ”det här här ju skitcoolt!”

Lördagens stopp på Råda rum i Mölnlycke är en del av bandets pågående Sverigeturné som de turnerar med parallellt med spelningar i Europa. De håller också på att producera ett album som släpps i januari.

LÄS MER:Alliansen i Härryda vill se fler kameror – svenskarna stöttar kamerabevakning

LÄS MER:Så svarar McDonalds på kritiken om snusket: ”Ber om ursäkt”

LÄS MER:Ica Kvantum Landvetter kan prisas på Dagligvarugalan

ANNONS