Wendelsbergs familjedag lockade hundratals besökare

Det strålande solskenet lockade hundratals barn och vuxna till Wendelsbergs folkhögskola. Skolan arrangerade en traditionsenlig och minnesvärd familjedag fylld med roliga aktiviteter och underhållning.

ANNONS
|

Under torsdagsförmiddagens strålande solsken samlades hundratals barn och vuxna på Wendelsberg, för att fira en minnesvärd familjedag med roliga aktiviteter och underhållning.

Redan från tidig förmiddag fylldes området med glada skratt, förväntansfulla barn samt en och annan förälder som ropade efter bortkomna barn i folkhavet.

Köerna ringlade sig långa till en del aktiviteter, såsom ponnyridning och ansiktsmålning där barn fick möjlighet att förvandlas till sina favoritdjur och superhjältar. En av dem som redan haft tålamod nog att stå i kön till ansiktsmålningen var Theo Delholt.

– Jag valde en tiger eftersom jag tycker de är coola, säger han och fortsätter:

ANNONS

– Det roligaste är att det finns en hoppborg här.

Wendelsbergs folkhögskolas elever och lärare har förberett och planerat för den traditionsenliga familjedagen i en månad. Skolans danslärare Lisa Henningsson berättar att det också är en möjlighet för skolan att visa upp sin verksamhet.

– Det är en familjedag för vuxna och barn som får möjlighet att prova på och uppleva en massa aktiviteter. Det är gratis och det är väldigt viktigt. Vi vill också visa upp skolan så att besökare kan se vad vi har att erbjuda. Vi arrangerar mycket under året, vi har konferenser, teater och skolan fungera också som ett vandrarhem, säger hon och avslutar:

– Ja, det är mycket.

Barnen imponerades av prinsessor och pokémons

Den uppblåsbara hoppborgen var en hit bland barnen, som sprang, studsade och skrattade när de övervann utmaningarna för att nå den avslutande rutschkanan. Föga förvånande ville många barn testa på hoppborgen, inte bara en gång men också flera gånger.

Det fanns möjlighet att krama och hälsa på prinsessor och pokémons. Förundras över brandbilen och så fanns det pyssel. Axel Tenwolde hade självfallet provat på hoppborgen, men när tidningen pratade med honom satt han och graverade.

– Jag skriver mitt namn, Axel, på muggen, säger han och visar upp en blå mugg. Det står mycket riktigt Axel på den när han visar upp den. Därefter utbrister han stolt att han under dagen även fångat en tjuv.

ANNONS

Som en folkhögskola med både musik och teaterklasser interagerade eleverna med besökarna på flera olika sätt. Till synes spontana sångstunder dök upp då och då i folkhavet, men också tjuvar och poliser. Den uppmärksamme kunde lägga märke till hur suspekta typer i svartvitrandiga tröjor smög runt och försökte hålla sig väck från polisen. Det var ju ganska så svårt då barnen var på hugget och pekade ut dem.

Femkamp för den tävlingslystne

Somliga familjer var där mest för att uppleva stämningen och titta, medan andra hade slagit sig ner på filtar för picknick, vila och fika. Josefin Düring och Shaufaan Abdulla var på plats med den nyfödde sonen Charlie. Familjen bor i Mölnlycke, men det är första gången de besöker familjedagen.

– Vår son är för liten för att vara med så vi är här och tittar mest, men vi har med oss vänner som har äldre barn. Det är jätteroligt att det händer något sånt här.

Även om besökarna sökte sig främst till alla de ovanstående aktiviteterna var det några få som var intresserade av både käpphästhoppningen och femkampen.

Skolans elever Hanna Dubbelman och Melinda Andersson agerade domare på femkampsbanan. De hade det minst lika roligt som de besökande barnen.

– Det har varit kul. Ett sådant här arrangemang är viktigt eftersom det samlar massa folk och så får man mycket kreativa saker, säger Melinda Andersson.

ANNONS

LÄS MER:Adielsson är redo för ny vinst i Rally-SM men dammet är en riskfaktor

LÄS MER:Mölnlycke-läraren Daniel ska springa över Orust till Norge för EB-forskningen

LÄS MER:Skyltmax prisas för sitt arbete: ”Stolta”

ANNONS