Härrydalagens fotbollshelg: Segerfester och förluster

Det blev både euforisk glädje och tunga motgångar under helgen när Härrydalagen tog sig an motståndarna i slutet av säsongen. För två Härrydalag blev det exakt samma matchresultat i sina respektive matcher, 4-0, men där ett av lagen stod som vinnare och det andra som förlorare.
– Vi är fortfarande obesegrade i Mölnlycke. Det är häftigt, säger Mölnlycke IF:s tränare Alan Wandi.

ANNONS
|

Helgens bragdfest inleddes i fredags kväll på Mölnlycke IP då hemmalaget Mölnlycke IF tog emot gästande Göteborgs FF. Marschen mot toppen i tabellen fortsätter efter 4-0. Med 19 spelade matcher av serien i division 4B är Mölnlycke IF nu blott tre poäng efter IF Väster, som toppar tabellen med 49 poäng. Räkna med sylvass sammandrabbning när Mölnlycke gästar Önneredsplanen kommande torsdag.

Alan Wandi, tränare i Mölnlycke IF, säger till Härryda-Posten att fredagens matchhöjdpunkt var när laget gör 1-0 efter att GFF tryckt på i 15 minuter. Att 16-åriga Alvin Karlsson stod för sitt första mål i sin första A-lagsmatch lyfts fram av Wandi, som samtidigt menar att matchens spelare är Markus Fekete.

ANNONS

– Vår skyttekung som gjorde hattrick.

Fredagens match betyder också att laget har nio raka vinster på hemmaplan.

– Vi är fortfarande obesegrade i Mölnlycke. Det är häftigt.

Även Rävlanda AIS stod med 4-0 i slutet av sin match mot Sjuntorps IF i division 5 Västra, men till skillnad från Mölnlycke IF:s vinst blev det förlust för rävarna från Rävlanda.

Härryda IF hade en riktig urladdning mot Askims IK

I divisionen under, division 6C, stod både Härryda IF och Sjövalla SK för en seger var. Båda lagen är därmed segrare inför nästa veckas derby lagen emellan. Först ut på söndagen var Härryda IF som tog emot Askims IK på hemmaplan. Och nog blev det en ordentlig urladdning med slutresultatet 6-1 där skyttekungen Bako Löfgren stod för både 1-0 och 2-0 samt senare 4-1 redan i första halvlek.

Däremellan var det Hampus Moberg som levererade 3-1 för att följas av Sebastian Johanssons 5-1 och Anton Ekenvis avslutande 6-1 i andra halvlek.

Tränaren Fredrik Prytz är inte missnöjd med dagens kross.

– Det var ett ställningskrig i början. Askim är inte dåliga, de har ett ungt lag. De kämpade på, men vi hade en jäkla utdelning.

Inför nästa veckas derby gjorde Fredrik Prytz ett taktiskt byte under matchen och tog ut lagkaptenen Emil Björk med cirka 20 minuter kvar av andra halvlek, som med två gula kort var i riskzonen för att inte kunna spela nästa veckas ödesmatch.

ANNONS

Kan man kalla detta för en uppvärmning inför derbyt innan efter veckan eller?

– Det kan man göra. Men med ödmjukhet. Vi är ödmjuka inför varje match. Vi tar varje match hela tiden och vi är fem raka segrar.

Fredrik Prytz är närmast lyrisk över den positiva trenden som Härryda IF nu funnit sig vara i, i slutet av säsongen.

– Jag tror inte Härryda IF har gjort en sån här bra säsong någon gång, som vi håller på med nu. Jag vet inte vad som har hänt.

Faktum är att Härryda och Sjövalla nu är i toppstriden, där Härryda har 29 poäng och Sjövalla 34. Torsdagens kommande derby är inte bara en kamp om tabelltoppen och eventuellt avancemang eller kval, utan också ett möte mellan vänner.

– Vi har ju många kompisar som spelar i Sjövalla. Så det blir liksom lite konstigt. Men när det är match, då är det match. Då tycker man inte om varandra. Men efter matchen ser man kompisar. Då är det klart, säger Fredrik Prytz.

Hur ska ni fira dagens kross?

– Vi ska ta en pizza i Landvetter, berättade Fredrik Prytz för Härryda-Posten.

Sjövalla FK inte nöjda med 5-0

För divisionskollegorna i Sjövalla FK gick det också bra under söndagen: 5-0 mot Johannebergs IF på Mossens IP. Tränaren Paul Zaya förklarar det med att spelarnas inställning var avgörande.

ANNONS

– Inställningen var att vi behövde vinna den här matchen för att få våra tre poäng som är väldigt viktigt nu mot slutet. Vi ska inte gå in och underskatta för fem öre, trots att Johanneberg ligger sist. För är det en match som de var riktigt sugna på att vinna, så var det idag.

Att lagen delar B-lag gjorde att matchen närmast var en intern uppgörelse.

Med 2-0 i första halvlek och tre mål till andra halvlek skulle det vara lätt att tro att Sjövalla SK skulle vara mer än nöjda med resultatet, men Zaya menar att det hade kunnat vara större siffror.

– Vi kanske kunde ha gjort 5-6 mål i första halvlek och kanske 7 mål i andra halvlek. Men Johanneberg har en målvakt (Adam Sjöö Nilsson, red. anm.) som gör en fantastisk bra insats. Han räddar dessutom två straffar mot oss.

Inför nästa veckas derby mot Härryda IF är det alltså två lag med ökat självförtroende som möter varandra.

– Vi brukar oftast slå dem på hemmaplan, men de har ju blivit starkare och starkare nu de här åren som vi har spelat både i sjuan och sexan. Så det kommer bli en väldigt, väldigt tuff match, säger Paul Zaya.

ANNONS

Motigt för Landvetter IS – närmar sig kvalstrecket i botten

Landvetter IS fick se sig besegrade mot BK Astrio, med slutresultatet 3-2 på Söndrums IP. Det förstärkte den senaste tidens tunga förlusttrend: Förra veckan blev det 3-2 för Husqvarna FF.

– Vi hade var sin halvlek. De är bättre än oss i första, vi var klart bättre än dem i andra. De får ett 1-0-mål, en klar offside. Sen tappar vi lite och då tar de över ganska mycket faktiskt. Sen gör vi lite förändringar och tar över hela andra halvlek.

Även om matchen inte slutade till Landvetters favör, menar Morgan Johansson att ”det är bra moral på killarna” som kämpade hela matchen.

Sådär tydligt resultat hade varit. Så att vi ger inte upp, gör vi inte. Det var bra moral, killarna. Jättebra moral.

Ni har halkat ner lite nu under höstsäsongen.

– Ja, vi låg etta i två matcher och nu dras vi ner. Men vi har fem matcher kvar och vi har bra moral i laget. Vi spelar stundtals bra, men lite misstag för resultaten går mot oss. Men annars ser det bra ut.

Ni är ju två placeringar från kval.

– Jajamensan.

Är det någonting som håller dig vaken på nätterna?

ANNONS

– Nej, det gör det inte. Men vi har respekt för det. Det är bra träningsmoral och bra träningsnärvaro. Och på matcherna viker vi oss inte. Men det brukar vända.

Morgan Johansson betonar att de låg under med 3-0 men ändå lyckades Landvetter IS nästan vända matchen mot Astrio, med slutresultatet 3-2.

– Vi vek oss inte.

Med fem matcher kvar av serien behöver Landvetter IS fokusera för att kunna leverera.

– Vi får ha respekt för situationen. Vi kommer att göra små justeringar och kanske spela på ett lite annorlunda sätt för att plocka poängen nu. För nu är det Nu är det bara vinna som gäller. Vi ser det på sikt. Det är viktigt att gå igenom sådana här svacka. Och ta sig ur den.

Hindås fick en välkommen förtroendeboost

I division 7A blev det vinst för IFK Hindås på Fagervallen mot Annedal FF, med 3-1. Tränaren Andreas Johansson menade att det var ett högst välkommet resultat, i en match som var relativt jämn.

– Vi var aningen vassare och orkade hela matchen. Fruktansvärt go´vinst!, säger Johansson och fortsätter:

– Vi har varit i en liten dipp så förhoppningsvis var detta vad vi behövde för att vända den negativa trenden.

ANNONS

Johansson lyfter särskilt fram Anton Willners 3-1 i andra halvlek.

– Anton hade en stänkare 25 meter ut med fel fot stenhårt i nättaket. Den är svår att snacka bort.

Nästa match inträffar på torsdag borta mot AIF Göteborg på Majvallen.

Blandat för damerna

I damernas division 3 Södra besegrade Rävlanda AIS gästande IFK Örby med 4-2 hemma på Bråtaredsvallen under lördagen. Melinda Aqvilin stod för 1-0 och 4-0 medan Elinor Ragnvaldsson nätade in 2-0 och Ida Nyström stod för 3-0.

För Mölnlycke IF:s damer i division 4A gick det inte lika bra: 2-1 mot IK Virgo hemma på Mölnlycke IP under söndagen.

LÄS MER:Jägaren Mattias: ”Älgstammen har minskat”

LÄS MER:Guld för Mattias Adielsson i Rally-SM 2023: ”Obeskrivlig känsla”

LÄS MER:Prästgården i Landvetter återinvigd – med biskop och gospel

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Härryda-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS