Landvetter-tränaren inför tuffa semin: ”Vi kommer få kämpa”

Landvetter IF:s damjuniorer spelar semifinal i distriktsmästerskapet på söndag. På bortaplan väntar ett spelskickligt Qviding FIF och LIF:s tränare Joel Rask väntar sig en tuff match:
– Vi kommer behöva överprestera.

ANNONS
|

Det var en övertygande kvartsfinal-seger som Landvetter IF:s damjuniorer hämtade hem mot Gothia cup-vinnarna Mölnlycke IF för snart en månad sedan. Slutresultatet med tre bollar i det gulsvarta målet och noll i det egna, var oväntat, med tanke på att Mölnlycke-tjejerna nyss höjt Gothia-bucklan mot skyn.

När nu Landvetter-tjejerna städat av det nerviga derbyt väntar nästa utmaning: Qviding FIF borta. Men förutsättningarna är allt annat än optimala:

– Känslan är bra men det kommer bli tungt på söndag troligtvis. Vi har haft några tuffa skador det sista och truppen är tunn och ung men vi fokuserar på de tjejer som spelar och de är redo för en tuff utmaning.

ANNONS

Vad vet ni om motståndet?

– Det är ett spelskickligt lag, duktiga tjejer. De är äldre än vår trupp och vi har mötts ett par gånger tidigare och det brukar bli jämna matcher.

Ungt, tunt och skadedrabbat mot ett äldre spelskickligt lag – hur stora chanser har ni?

– Vi kommer få kämpa, vi kommer behöva överprestera. Qviding går in som favoriter. Samtidigt gjorde vi kanske vår bästa match i år mot Mölnlycke och många av våra tjejer älskar den här typen av matcher och kommer helt klart höja sig. Det kommer krävas att vi gör jobbet, säger tränaren Joel Rask.

Joel Rask, precis innan slutsignalen vid bortasegern mot Mölnlycke IF.
Joel Rask, precis innan slutsignalen vid bortasegern mot Mölnlycke IF. Bild: Malte Just

Siktar på storskräll och DM-final

Trots skadorna och tunt i leden så har Landvetters damjuniorer imponerat, enligt Joel Rask, som hyllar sina spelare för att gång på gång utmana lag med betydligt äldre och rutinerade spelare.

–Återväxten är fantastisk i föreningen, vi har väldigt många duktiga årskullar neråt, från elva års ålder och uppåt. Det finns en otrolig bredd och topp, säger Joel Rask.

Laget har tidigare kommit till DM-final men det är länge sedan nu.

– Vinner vi skulle det vara en storskräll och fantastiskt kul för hela föreningen, vi behöver verkligen positiv energi in i föreningen nu.

ANNONS

Söndagens match går av stapeln 18:30 på Härlanda park.

LÄS MER:Promenadseger för Landvetter IF mot Gothia-vinnarna

LÄS MER:Helgtips vecka 37: Vernissage, foto och Pixbopremiär

LÄS MER:Flera bilinbrott i Härryda

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Härryda-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS