Helgtips vecka 37: Vernissage, foto och Pixbopremiär

Veckoslutet bjuder på gott om tillfällen att hitta på både det ena och det andra i Härryda. Redaktionen tipsar om ett par aktiviteter fredag till söndag. Trevlig helg önskar Härryda-Posten!

ANNONS
|

Dubbla Pixbopremiärer

Först ut är Pixbo som bjuder på inte bara en utan hela två premiärer i högsta innebandyligan SSL! Under fredagen går det att följa herrlaget på distans när de tar sig till Jönköping för att göra säsongsdebut. Damerna bjuder in till premiär på Wallenstam arena då Täby kommer på besök. Matchen inleds klockan 17:00 och biljetter går att lösa på plats.

Pixbojubel efter en tidigare vinstmatch.
Pixbojubel efter en tidigare vinstmatch. Bild: Pontus Lundahl/TT

Leif Jakobsson på Sollans Galleri

Det har tagit sin gilla tid, men efter en sådär 20–25 år ställer konstnären Leif Jakobsson ut för första gången. Pensionären, som tidigare varit bildlärare och ägnat sig åt design, bjuder på en retrospektiv utställning med verk ur olika delar av hans konstnärliga arbete. Tavlorna visar bland annat landskap från Skåne och Bohuslän. Ystadspågen som senare flyttade till Västkusten är själv på plats under vernissaget som pågår mellan 12:00–15:00 på lördag på Sollans Konst och Galleri i Mölnlycke.

ANNONS
Leif Jakobssons tavlor kan beskådas på Sollans Galleri.
Leif Jakobssons tavlor kan beskådas på Sollans Galleri. Bild: Csaba Bene Perlenberg

50-årsfest för Mölnlycke Foto med utställning

Mölnlycke Fotoklubb firar i år ett halvt sekel. Under fredagen är det premiär för fotoutställningen ”Våra vattendrag” utanför Landvetters kulturhus. Nio av föreningens aktiva fotografer skildrar kommunens sjöar och vattendrag. Fler fotografier av medlemmarna kan ses digitalt i entrén till kulturhuset.

Har ni fler tips på aktivieter i Härryda i helgen? Tipsa gärna oss på redaktionen@harrydaposten.se

Landvetter kulturhus.
Landvetter kulturhus. Bild: Csaba Bene Perlenberg

LÄS MER:Stor ökning av cykelstölder i Härryda – Polisen: ”Låg prioritet”

LÄS MER:Läkaren varnar för sämre barnvård i Härryda: ”Huvudlöst”

LÄS MER:Vård för barn med autism i Mölnlycke hotas av flytt: ”Förödande”

ANNONS