Mölnlycke IF vågar sikta mot trean: ”Vi ska gå upp”

Mölnlycke IF:s herrar i division fyra stormar mot division tre. Fem obesegrade matcher i rad gör att tränaren Alan Wandi vågar spänna bågen:
– Vi ska vara ett av de lagen som går upp. Vi ska ge IF Väster en riktig kamp.

ANNONS
|

Det börjar dofta avancemang för Mölnlycke IF:s herrar i division fyra. Efter att ha gått obesegrade ur alla sina matcher under andra delen av serien är stämningen på topp. Nu vågar laget börja hoppas på att gå upp en division.

– Vi tar en match i taget. Vi ska fortsätta vara obesegrade hemma den här säsongen, det är vårt mål, säger tränaren Alan Wandi.

Utan att överdriva går det att konstatera att Mölnlycke IF återkommit efter sommaruppehållet med råg i ryggen. Wandi menar att det är synd att serien börjar gå mot sitt slut.

– Slutet är alltid lite tråkigt, man vill inte att säsongen ska ta slut när man har gjort en så bra säsong. Vi fokuserar framåt och har tränat måndag, onsdag och torsdag den här veckan inför matchen på fredag, berättar Wandi.

ANNONS

Med tre poäng bakom IF Väster, som vunnit alla sina matcher, ligger Mölnlycke för närvarande på andra plats i serien och chanserna att avancera en division är goda. Även om laget känner press är det bara positivt, säger Wandi.

– Grabbarna har en enorm energi. Klubben har inte varit i division tre på många, många år. Vi pratar om att vi ska spela högre, ta en match i taget och se till att vinna, säger Wandi.

Inte oroliga över Göteborgs FF

På fredag möter laget Göteborgs FF, som har vunnit tre och förlorat två matcher. De ligger på femte plats i serien och Alan Wandi säger att Mölnlyckelaget har bra koll på sitt motstånd.

– Vi mötte dem och spelade 1-1 på bortaplan i våras, det är ett fysiskt lag som gillar att springa mycket. Vi var väldigt besvikna eftersom vi spelade bra men inte lyckades göra det där sista målet. Så är det i fotboll, man måste göra mål för att vinna och nu är vi revanschsugna, säger Wandi.

Allt går inte smärtfritt för Mölnlyckeherrarna. Flera spelare missar fredagens viktiga match, men Alan Wandi är inte orolig.

– Så är det varje vecka. På den här nivån har man ibland annat som är prio såsom jobb, plugg och familjer. Det har blivit bättre den här säsongen jämfört med förra, säger han.

ANNONS

Laget har tappat två viktiga spelare den här hösten.

– De har börjat plugga på annan ort. Det var två viktiga spelare för oss, men vi har klarat oss bra utan dem under hösten, så vi ska nog klara oss framöver också, säger Wandi.

Wandi: “Vi tar en match i taget”

Mölnlycke IF har bara fyra matcher framför sig, tre efter fredagens match. Den 21 september spelas en riktig toppstrid mot hittills obesegrade IF Väster, som leder serien.

– Den största utmaningen är att hålla fokus och ha disciplin varje vecka. Vi ska göra ett jobb. Vi har en väldigt ung trupp, jag tror att vi är yngst i hela serien, säger Wandi.

De sista matcherna är mycket viktiga för klubbem och Alan Wandi säger att även om laget känner av pressen har de ett tydligt mål i sikte.

– Klart vi har ett mål, vi ska vara ett av de lagen som går upp. Vi ska ge IF Väster en riktig kamp, säger Alan Wandi med blicken mot division 3.

LÄS MER:Läkaren varnar för sämre barnvård i Härryda: ”Huvudlöst”

LÄS MER:Mölnlycke IF oroliga över Mölnlycke IP:s framtid – byggnation skapar politiskt bråk

LÄS MER:Sjukdomstyngt Mölnlycke IF dominerade mot Askims IK

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Härryda-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS