OK Landehof fortsätter skörda framgångar i skidspåret – med och utan gevär

OK Landehof fortsätter göra sig ett namn inom skidvärlden. I helgen blev det dubbla medaljer när USM i längdskidor avgjordes i Högbo.
– Vi har några som är riktigt duktiga just nu, säger Mattias Rudklint som är tränare för gänget som skördade framgångar i helgen.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Ifjol blev OK Landehof bästa klubb under JSM och USM i skidskytte. Totalt blev det, tro det eller ej, hela nio individuella medaljer samt ett stafettguld.

OK Landehof utseddes framåt vårkanten till Årets svenska skidskytteförening och under den pågående säsongen har klubben fortsatt skörda stora framgångar.

I Sverigecupen i skidskytte har Landvetterklubben prenumererat på topplaceringar i flera olika åldersklasser och för ett par veckor sedan tog 15-årige Landvetterbon Hanna Lidström, som gör sin första säsong som junior, sin första SM-medalj när hon blev trea i distansloppet under JSM i skidskytte i Boden.

Dubbla medaljer under USM i längdskidor

I helgen visade dessutom Landehofarna att de kan åka fort även utan gevär, när USM i längdskidor avgjordes i Högbo.

ANNONS

Förutom att Valter Blomberg Gerle tog ett individuellt brons på distansloppet över fem kilometer tog han tillsammans med klubbkompisarna Gustav Nilsson och Viggo Rudklint ett lag-silver i herrar 15-klassen.

Inom topp 30 hade bara Landehofarna och ettan och tvåan i loppet, tävlandes för Vreta skid- och motionsklubb, klubbadresser söder om Stockholm.

Under söndagens stafett var Valter och Gustav, tillsammans med ett år äldre Olle Gedda, snuddande nära en medalj när de slutade fyra av 43 lag i H15-16-stafetten, knappt tio sekunder efter Östersunds SK på bronsplats. Detta till trots att två av dem alltså har ett år kvar i klassen.

Lilla Landehof hade dessutom unikt nog ett lag 2 i stafetten, tack vare att Hanna Lidström och Elin Axelsson hoppade in och gjorde Viggo Rudklint sällskap i killstafetten.

”Svårare när man blir äldre”

Tränaren Mattias Rudklint summerar helgen som ”fantastiskt bra”, även om han med andra förutsättningar menar att det skulle kunnat blivit ytterligare en medalj.

– Vi stod i sista startled i stafetten och hade lite svårt att komma fram. Stafett är ju alltid stafett, men jag tror att vi hade kunnat ta ytterligare en medalj med lite bättre startposition, säger Mattias Rudklint.

Det känns som det har hänt något i Landehof sista åren. Vad tror du framgångarna beror på?

ANNONS

– Ja, det var ju likadant förra året när vi körde Volkswagen cup med 13-14-åringar, då var vi andra distrikt. Så det är ju några som är riktigt duktiga nu, och alla tränar bra och är motiverade att utvecklas, säger han och fortsätter:

– Sen i storstäder finns det ju ett lite större urval, och märker man att man är duktig blir det ju kul så klart. Men i det långa loppet krävs det mycket snö, och då blir det ju svårare när man blir äldre, säger han.

LÄS MER:Hyresförhandlingarna i Härryda har kört fast

LÄS MER:Landvetter centralt lager i enorm knarkhärva

LÄS MER:V vill se skolfrukost för alla elever i grundskolan i Härryda

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Härryda-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS