Publikrekord väntas när Pixbo spelar final i svenska cupen

Efter tre raka finalförluster mot Thorengruppen jagar Pixbo revansch när det vankas final i svenska cupen. På onsdag väntas Wallenstam Arena bli så gott som fullsatt.
– Det finns kanske 60-70 platser kvar, säger Mats Lindkvist, en av projektledarna för arrangemanget.

ANNONS
|

I två raka SM-finaler och under fjolårets svenska cupen-final har Team Thorengruppen visat sig vara ett nummer för stort för Pixbo Wallenstam. Under onsdagskvällen finns möjlighet för inte tredje, men väl fjärde gången gillt.

Publikrekord väntas

Och det väntas bli en häftig inramning när Pixbo Wallenstam fått i uppdrag av Svenska innebandyförbundet att arrangera finalen i Wallenstam Arena.

– Vi närmar oss 1 500 sålda biljetter och arenan tar väl 1570 eller något sådant totalt. Men nu är det enskilda spridda platser kvar, och de är ofta svårsålda, säger Pixbos kassör Mats Lindkvist, en av projektledarna för arrangemanget.

Så mycket publik har det inte varit tidigare i Wallenstam Arena?

ANNONS

– Vad vi vet är publikrekordet från USM-16 finalen i våras, då var det 1388 på finaldagen. Så vi hoppas att vi kan räkna in ett publikrekord.

Pixbo har fått stor hjälp av Västsvenska innebandyförbundet med marknadsföringen, och har erbjudit paketpriser till innebandylag i trakterna.

– Det kommer lag från Mariestad, Alingsås, Stenungsund, Kungsbacka och så vidare. Sen kan det ju vara en del lag som bokat lite fler platser än de kommer. Men det är väldigt mycket Pixbo-folk som anmält sig också. Så det är roligt att se, säger han.

”Slår ju trycket i Globen”

Pixbotränaren Jonas Gustafsson är givetvis mycket förväntansfull när bara en dag återstår till säsongens hittills viktigaste match.

– Det ska verkligen bli jättekul. Jag tror det blir en häftig upplevelse för tjejerna, säger han.

Hur stor fördel har ni av att det förväntas bli närmast fullsatt?

– Det blir säkert en viss fördel, samtidigt tror jag inte att det är 1 500 eller 1 300 eller vad det nu blir som kommer hålla på Pixbo. Det blir nog mycket folk som vill se två bra innebandylag spela en final.

– Men det är klart att det blir särskilt för oss att få spela inför så mycket publik hemma. Det är hur häftigt som helst.

ANNONS

Och extra häftigt menar han att det lär bli eftersom publiken kommer så nära i Wallenstam Arena.

– Vi upplevde ju det i semifinalen förra året när vi spelade borta mot Endre, då var det fullsatt båda matcherna. Det trycket som var där slår ju trycket i Globen, trots att det är mycket mer folk där. Första raden i Wallenstam Arena är ju nästan inne i båset. Det är häftigt att ha det trycket så nära, säger han.

Ni har tre raka finalförluster mot Thorengruppen. Vad talar för att ni vinner den här gången?

– Förhoppningsvis har vi lärt oss någonting och att vi är extra motiverade, eftersom vi vet hur tungt det är att förlora. Men det är en tuff uppgift mot ett lag som har bevisat att de är bra när det väl gäller. Så vi behöver komma upp på en väldigt hög nivå för att vinna, säger Jonas Gustafsson.

LÄS MER:Victor Sköld valde hobbykarriär i Landvetter IS: ”Var trött på det här ständiga jagandet”

LÄS MER:”Det är riktiga Härryda- och Mölnlycke-fans som vill bo här”

LÄS MER:”Det är en kärlekshistoria som utspelade sig i Hindås”

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Härryda-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS