Hur kan budget hållas när vattenprojektet är 2 år försenat?

”Jag ser verkligen fram emot ett fungerande vattenprojekt och hoppas att det inte blir mer försenat”, skriver Stefan Grönberg i en replik till Jessica Stenhoff och Bengt Johansson vid Härryda Vatten och Avfall.

Detta är en Åsiktstext. Synpunkter, tankar och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du kommentera eller svara? Mejla till redaktionen@harrydaposten.se

ANNONS
|

Jessica Stenhoff och Bengt Johansson vid Härryda Vatten och Avfall AB (Hvaab) skriver i sin replik (HP1/3) på min artikel (HP 21/2) , att ” Vattenprojektet under budget” utan att ge någon som helst förklaring till min tolkning, att minst 73 miljoner har dubbelbokförts och årsbokslut ändrats. Allt enligt uppgifter från Hvaab. Svaret påminner om ett tidigare svar, ”Det är inte sant” (14/5-21) också utan några argument.

Javisst, meningen bestod av ett ord mer.

Hur kan projektet generera avkastning i form av driftsatta överföringsledningar som möjliggör nybyggnation i kommunens östra delar när vattenverket inte har levererat en enda liter vatten till dags dato. Däremot har det gjorts vissa omkopplingar mellan befintliga och nya ledningar men med vatten från befintligt system.

ANNONS

Jag ser verkligen fram emot ett fungerande vattenprojekt och hoppas att det inte blir mer försenat. De första delbeställningarna fastställde ett färdigställande till 22-06-30. Hoppas det efterlängtade vattnet kommer innan 2-års förseningen passeras. Tänk på att sommaren kan bli torr, mycket torr.

Hur kan kostnaden för projektet vara exakt enligt budget enär en försening på nästan två år föreligger.

Efter att sedan 2019 ha engagerat mig i detta projekt och för det mesta fått undanglidande och ofta inget svar alls på mina frågor har jag inga större förhoppningar på den utlovade redovisningen av projektet. Det kanske blir en ”arbetshandling” som inte lämnas ut.

Stefan Grönberg

Debattör och Hindåsbo

LÄS MER:Vattenprojektet under budget

LÄS MER:Vad är kostnaden för vattenprojektet?

LÄS MER:Här anmäls flest potthål i Härryda kommun

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Härryda-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS