MUF-kravet: Alla M-ledda kommuner måste införa krav på heltidsaktivering för försörjningsstöd

Våra lokala företrädare i M-styrda kommuner verkar inte vilja löpa arbetslinjens lina fullt ut, skriver flera MUF-ordföranden i västsvenska kommuner.

Detta är en Åsiktstext. Synpunkter, tankar och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du kommentera eller svara? Mejla till redaktionen@harrydaposten.se

ANNONS
|

Sverige har fått ett maktskifte som satt Sverige på en ny kurs, med destinationerna: lägre arbetslöshet, minskat bidragsberoende och nolltolerans mot bidragsbrott. Denna ekonomiska politik är önskvärd och viktig för Sveriges tillväxt och efterföljandet av arbetslinjen. Regeringen presenterade under Moderaternas Sverigemöte att man nu går fram med förslag om att kravbelägga samtliga svenska kommuner med att införa heltidskrav som motprestation för försörjningsstöd. En viktig reform som tar sikte på att Sveriges arbetares pengar alltid skall gå till rätt saker, men som även ger socialbidragstagare en minskad startsträcka till arbetsmarknadens portar.

Majoriteten av västra Sveriges kommuner styrs av Moderaterna. Trots detta verkar våra lokala företrädare inte vilja löpa arbetslinjens lina fullt ut. Kommuner likt Ale, Partille och Härryda har inte kravbelagt heltidsaktivering för försörjningsstöd. Detta kräver förändring nu.

ANNONS

Skattesänkningar stimulerar hushållsekonomierna och ger människor valfrihet.

I en tid av lågkonjunktur förstärks vikten av ett arbetande samhälle, och att de statliga- och kommunala utgifterna stramas åt. Att kravbelägga försörjningsstöd för heltidsaktivering är en del av en offensiv arbetsmarknadspolitisk omläggning, som direkt kommer öka incitamenten till att faktiskt ta ett vanligt jobb, eftersom man med heltidskravet ändå måste aktivera sig på dagarna. Av respekt för svenska skattebetalare, vikten av arbete och självförsörjning, kräver MUF Västra Götaland Västra, nu att samtliga kommuner i Västra Götaland Västras valkrets, inför krav på heltidsaktivering för försörjningsstöd.

Konjunkturinstitutet har visat på att skattesänkningar på bland annat arbete, inte skulle elda på inflationen. Tvärtom menar man att en sänkning av arbetsgivaravgiften skulle kyla ner inflationen. I en tid av höjda priser på det mesta du kan finna i en affär, krävs en stöttande politik gentemot de medborgare som har det ekonomiskt tufft. Att sänka skatten och öka självbestämmandet för individen,är alltid en grundprincip som vi moderater försvarar.

Skattesänkningar stimulerar hushållsekonomierna och ger människor valfrihet. Vi kräver att regeringen sänker skatten i nästa budget – för friheten och tillväxten.

För Moderata Ungdomsförbundet i Västra Götaland Västra:

Andreas Rydén

Ordförande MUF Ale-Kungälv

Felicia Liderud Hagberg

Ordförande MUF Härryda-Partille

Altina Osmani

ANNONS

Ordförande MUF Mölndal

Theo Söderlund

Ordförande MUF Lerum

Måns Kennborn

Ordförande MUF Stenungsund-Tjörn

Alexander Svanevik

Ordförande MUF Alingsås

LÄS MER:Ung vänster affischerade på Härryda Energis egendom: ”Hör inte hemma på kabelskåp”

LÄS MER:Emma och Jim premiärflög till New York: ”Festligt!”

LÄS MER:SD-ordförande är inte imponerad över kenyanskt besök i Härryda

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Härryda-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS