Kräver Landvetter Södra en folkomröstning?

Vilka alternativa satsningar övervägdes till Landvetter Södra, till exempel att bygga ut befintliga orter i stället, undrar Kommunpartiets Nils Bengtsson.

ANNONS

Det måste göra ont när knoppar brister, särskilt om knoppen är Landvetter Södra. För de partier i Mölnlycke som bundit sig till detta nya grepp i hur man bygger en helt ny och toppmodern stad från scratch, måste det verkligen kännas svårt, när dessa partier efter hand måste inse; att tanken var god, men inte längre realistisk.

Partierna som är positiva till Landvetter Södra ville bygga för att locka framtida inflyttare, inte för de människor som redan bor här, och som sedan skulle få hålla tillgodo utan alla den nya stadens fördelar i samhällsservice. Ni ville offra den enda sammanhållna naturskogen i kommun och region mot ett bostadsområde som först om tio år kan börja bli funktionellt med utbyggd infrastruktur som kan locka inflyttare.

ANNONS

Det är ännu inte för sent att ompröva och undvika vad så många ser som en total felinvestering.

Hur kom partierna som är för Landvetter Södra egentligen fram till att satsa på den nya staden? Vilka alternativa satsningar övervägdes, till exempel. att bygga ut befintliga orter i stället? Det är ännu inte för sent att ompröva och undvika vad så många ser som en total felinvestering.

Kommunpartiet i Härryda är övertygade om att så många negativa yttranden om Landvetter Södra kommit fram i pågående plansamråd, att de tillsammans visar att en majoritet av invånarna är emot, troligen också en majoritet av våra enskilda politiker. Återstår bara att moderater och socialdemokrater är beredda att ompröva sin officiella inställning. Är folkomröstning ett tänkbart alternativ?

Nils Bengtsson (KP)

Kommunpartiet

LÄS MER:Landvetter Södra, Wendelstrand och Lakehouse presenterades för M-riksdagspolitiker

LÄS MER:Centerpartiet bjöd in allmänheten till träff om Landvetter södra

LÄS MER:Jacob och Marcus brygger kombucha i Mölnlycke

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Härryda-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS