Företaget flyttade från Mölnlycke till Landvetter – idag invigdes nya lokalerna

Under torsdagen invigdes RZ Olda Innovation i Landvetter. Ett företag som sysslar med verkstadsindustri, och som växt ur sina tidigare lokaler i Mölnlycke.
– Här kan företaget växa och bli stort, vi hoppas kunna locka folk från närområdet som vill jobba, säger Per Östman, ordförande i RZ Gruppen.

ANNONS
|

Verkstadsföretaget har hunnit vara igång i Landvetter sedan flytten från Mölnlycke skedde i somras, men det var under torsdagen som den officiella invigningen gick av stapeln.

– Allt har gått jättebra. Enligt förväntan. Här kan företaget expandera. Vi har några lysande år bakom oss, och hoppas att vi har några framför oss, säger Ingemar Gustafsson, tidigare vd, som nyligen lämnat stafettpinnen vidare.

– Vi har förberett detta en månad nu. Det har varit rätt så stressigt nu idag, men det känns jättebra, det är full fart, säger Jan-Erik Svensson, som tillträtt som ny vd.

Vad är det ni gör egentligen?

ANNONS

– Vi har legotillverkning. Vi kan tillverka på beställning, vill Volvo-fabriken ha några speciella delar så kan vi tillverka det. Och så har vi egna låsprodukter, berättar Ingemar Gustafsson.

Men alla har inte paus för dagen. I verkstaden arbetar cnc-operatören Haci Tevfik, som får äta lite av det inhyrda kocken Patrik Petersson grillar på rasten. Han hanterar en av de datorstyrda maskinerna.

– Jag har fått längre pendling efter flytten, och lokalerna är ungefär samma, lite större kanske, men vi har en dator till varje maskin nu, innan fick vi köra i turordning, nu kan vi köra flera samtidigt.

”Vi skulle behöva anställa folk i varje bolag”

I trappen ner till ingången finns en tipsrunda. Där står Per Östman och försöker hjälpa medarbetare till vinst. Han är styrelseordförande i RZ-koncernen, som har mekaniska verkstäder under sitt tak.

– Det här är början på något helt nytt. Det finns möjlighet att växa. Vi hoppas kunna locka till oss folk från närområdet. Det är därför vi lokaliserat företaget här. Verkstadsindustrin har svårt att hitta folk, vi skulle behöva anställa folk i varje bolag, säger Per Östman och fortsätter.

– Ett problem med att hitta folk är att det är dyrt att lära upp. Och därför utbildar ingen kommunal eller privat skola i detta. Här nere står maskiner för 25 miljoner kronor, som måste förnyas kanske vart tredje år. Ska du utbildas måste du utbilda i det senaste.

ANNONS

LÄS MER:Önnerödsskolan utrymdes efter larm

LÄS MER:Nya miljoner till Djupedals konstgräsplan i förtid

LÄS MER:Kyrkoherdarna i Härryda om att präster kan fortsätta säga nej till att viga samkönade par

ANNONS