Gemenskap och glädje när daglig verksamhet spelade innebandy i Wallenstam arena

Den dagliga verksamheten Arbetskraften har sedan länge haft innebandy på schemat. Under fredagen spelades en cup i Wallenstam arena med lag från Härryda och Lerums kommun.
– Jag har en positiv känsla. Vi ska kämpa väl, sa Tommy Nilsson från Mölnlyckelaget innan matchen.

ANNONS
|

Pixbos säsong må vara över, men i Wallenstam arena bjöds det ändå på matcher under fredagen. Sedan september förra året har den dagliga verksamheten Arbetskraften haft innebandy på schemat. Initiativet har vuxit till en cup dit Lerums kommun bjudits in som motstånd. Det hela började med en idé från Tommy Nilsson på Arbetskraften i Mölnlycke.

– Det är rätt många som håller på med innebandy, men det kunde lika gärna blivit fotboll eller någon annan sport. Att det blev en cup känns som en final av allt det som startade i september. Jag har en positiv känsla, vi ska kämpa väl. Sen vet jag inte hur bra motståndet är, säger Tommy Nilsson.

ANNONS

Innan första matchen uppmärksammades hans engagemang med ett diplom som delas ut av Niklas Lundberg, enhetschef på Arbetskraften Härryda.

Emma Ahlqvist är stödpedagog på Arbetskraftens dagliga verksamhet i Mölnlycke. Hon har organiserat planeringsmöten – men är noga med att deltagarna själva har gjort det största jobbet.

– Det är viktigt att få ta ett ansvar och komma med egna idéer, då växer självkänslan. Det började med en lapp i idélådan till vårt husmöte i september och sen har det bara vuxit. Flera verksamheter har efter hand kommit med deltagare till träningarna. Jag tror det kommer växa ännu mer i och med den här cupen, säger Emma Ahlqvist.

Hulebäcksgymnasiet hejade på

På läktarplats sitter en hejarklack bestående av elever från barn- och fritidsprogrammet på Hulebäcksgymnasiet. Moa Axelson från klacken berättar att de gått kurser i att arbeta med människor med funktionsvariation när de fick förfrågan att vara med.

– Vi är jätteglada att vi fick inbjudan att vara med och bidra, hela klassen är intresserade. Några kommer hålla uppvärmningen innan matchen. Vi har gjort skyltar och skrivit hejaramsor till båda lagen som spelar så att också motståndarna ska känna sig välkomna, säger hon.

Stämningen är under fredagen god och förväntningarna höga när det väl är dags för match. Dagens domare Edvin Björk Ahlqvist lägger noggrant upp bollen på mittpunkten, kollar så att alla är redo och blåser i pipan. Han får inte använda den så mycket under matchen. Schyst spel och att ha roligt är det allra viktigaste idag, även om några svordomar hörs vid ett missat skott eller en dålig passning. Vilket lag som gör mål är inte så noga och high-fives och uppmuntrande rop ekar i hallen från båda lagen.

ANNONS

Tommy Nilsson är efter matchen glad, men något missnöjd med det defensiva arbetet.

– Nu är nervositeten borta. Vi var alla ganska taggade och glömde liksom bort att försvara oss. Försvar är bästa anfall. Så min roll får nog bli lite mer defensiv nästa match, säger han.

LÄS MER:Ny restaurang ska slå upp portarna på Råda säteri

LÄS MER:Efter granskning: Personal uppmanades att vara positiva

LÄS MER:Hindåsbo i spetsen för årets Nördparad

ANNONS