Härrydaföretagens nya unika korv: Hälften kött – hälften vegetarisk

Pressbyrån tillsammans med Härrydaföretagen Peas of heaven och Härryda Karlsson vill öppna fler köttätares ögon för det vegetariska utbudet. Lösningen? En korv som bjuder på hälften av varje.

ANNONS
|

Nu finns en minst sagt nytänkande korv ute på marknaden. Halva korven är växtbaserad och andra halvan köttbaserad. Namnet den har fått lyder: transitionkorven.

Korven är ett samarbete mellan Härrydaföretaget Karlssons Charkuteriers två varumärken, Peas of heaven och Härryda Karlsson, och Pressbyrån. Peas of heaven står för den vegetariska halvan och Härryda Karlsson för halvan med kött.

– På Peas of heaven är vi öppna med att säga att vi inte hatar kött, vi gillar kött, men vi behöver minska vår köttkonsumtion, och vi arbetar intensivt för att göra denna övergång så smakfull, spännande och lättillgänglig som möjligt för alla konsumenter, säger Julia Granung, produkt- och utvecklingschef på Peas of heaven.

ANNONS

Vill utmana kunderna

Men vem är det egentligen de hoppas ska beställa en korv som i ena tuggan är kött och andra vegetarisk? Det är till köttätarna de vänder sig med nya korven.

– Syftet med transitionkorven är att utmana våra kunder att prova något nytt samtidigt som vi visar att växtbaserade korvar kan vara minst lika goda som köttkorvar. Självklart ska den som vill äta våra vanliga korvar få göra det. Men vi vill utmana både oss själva, branschen och våra kunder att hitta nya vägar till hållbara val, säger Lennart Schultz, Marknads- och kommunikationschef på Reitan Convenience Sverige, företaget bakom Pressbyrån, i ett pressmeddelande.

Säljs endast i tre städer

Enligt honom är den tydligaste skillnaden på hela korven att den växtbaserade änden är lite spetsigare.

– Många har haft svårt att känna en skillnad i smaken, säger Lennart Schultz.

Totalt är det 13 Pressbyrån-butiker i Sverige som från och med måndagen 11 september säljer hybridkorven. Tre av butikerna ligger i centrala Göteborg och resterande i Malmö och Stockholm.

LÄS MER:Peas Of Heaven AB har ökat personalstyrkan rejält

LÄS MER:Korvfabriken i Härryda är på uppgång: ”Ser ljuset i slutet av tunneln”

LÄS MER:Härryda Karlsson lanserade ny korv med kanadagäss på 1 april: ”Fick idén från Svullo”

LÄS MER:Härryda Karlsson levererar korv och burgare till Ullevi

ANNONS