Helgtips i Härryda vecka 33: Utomhusbio, vernissage och bakluckeloppis!

Sommaren går mot sitt slut och Härrydaelever har börjat skolan. Men sommaraktiviteterna i kommunen stannar inte av. Upplev utomhusbio, gå på vernissage eller bakluckeloppis är bara några av de aktiviteter som erbjuds i helgen.

ANNONS
|

Härryda-Posten tipsar om ett par saker att hitta på i helgen!

Utomhusbio på Mölnlycke kulturhus

Helgen inleds i storartad stil när Ruben Östlunds film ”Triangle of sadness” visas på Mölnlycke kulturhus terrass. Filmen drar igång 20:30 men eftersom det är först till kvarn så uppmanas publiken att vara på plats en stund innan.

Utomhusbion är en del av Göteborg Film Festivals initiativ att utse Härryda kommun till filmårskommun 2023.

– Det är fyra kommuner i västra Götaland som erbjuds bli filmårskommun och det är ett bra tillfälle att öka filmutbudet för folk, säger Terese Anthin som är kulturchef på Härryda kommun.

Vad tycker du om filmen?

ANNONS

– Den är väldigt Rubensk av sig och man vill gärna diskutera filmen med andra som har sett den. Så det är ett bra betyg, säger Terese Anthin.

Filmen renderade i att Ruben Östlund fick sin andra guldpalm på filmfestivalen i Cannes. Läs mer här.

Bakluckeloppis i Landvetter

Behöver du hitta fynd för en billig peng så kan du ta dig till Landvetter ryttarsällskaps loppmarknad på fredagseftermiddagen. Om du vill sälja saker kan du göra det med.

Loppmarknaden börjar 17:00 och pågår i hela tre timmar fram till 20:00.

Vernissage på kulturhuset

Till sist men inte minst så erbjuds det höstsalong på Kulturhuset i samarbete med Härryda kommuns kultur- och idrottsförening.

Evenemanget startar den 19 augusti klockan 14:00 och pågår i flera dagar till och med den 2 september vilket gör att det finns fler tillfällen att se på konstverken än bara en dag.

Tipsa Härryda-Posten!

Har du tips på kommande evenemang i Härryda kommun som skulle passa på Härryda-Postens nästa helglista? Eller tycker du vi har missat något i listan ovan? Hör gärna av dig med tips till redaktionen@harrydaposten.se!

LÄS MER:Nya busspriser splittrar Härryda – så tycker resenärerna

LÄS MER:Nytt konstgräs på Djupedals idrottsplats – kostar fyra miljoner

LÄS MER:Efter Gothia-besvikelsen: Laget överraskas av Härryda-Posten

ANNONS