Johannes ”Gneben” Aira åkte ut ur semifinalen i Talang i TV4

Genom att beatboxa och låta som en bromsande cykel gick Johannes ”Gneben” Aira från Mölnlycke vidare till semifinal i Talang i TV4. Men där tog resan stopp.
– Jag tycker att det är kul att de andra gick vidare, snarare än att det är tråkigt för mig att åka ut, säger han i efterhand.

ANNONS
|

Johannes ”Gneben” Aira är fortfarande kvar i Stockholm när Härryda-Posten når honom på telefonen.

Under fredagen uppträdde han i semifinalen i TV4-programmet Talang, och åkte då ur tävlingen. Men han hänger inte läpp för det.

– Jag är jättenöjd med mitt uppträdande. För min del, så känner jag mig redan som en vinnare. Det var kul att vara en del av sammanhanget, att gå vidare till finalen hade blivit mer som en bonus. Det känns som att vi var en enda stor Talang-familj, och som att någon ur mitt team har gått vidare, så jag är glad för deras skull.

ANNONS

Riktade sin show i semifinalen mot Johanna Nordström

Under förra tävlingsomgången inledde Johannes ”Gneben” Aira sitt beatbox-nummer med ett ljud av en bromsande cykel inför en, till en början, skeptisk jury, bestående av skådespelaren Helena Bergström, artisten Viktor Norén, komikerna Johanna Nordström och David Batra.

Efter det dåvarande uppträdandet vann Gneben nästan hela juryns hjärtan. Men komikern Johanna Nordström höll fast vid sitt röda nej-kryss, vilket hon meddelade berodde på en dålig erfarenhet av en beatboxar-dejt.

Därför ville Johannes ”Gneben” Aira särskilt få hennes uppskattning under semifinalen. Till sin hjälp i den nya showen hade han en loop-station, som det går att sampla ljud med, där han bland annat spelade upp en slinga av det Johanna Nordström tidigare sagt till honom:

”Min relation med beatboxing är inte jättebra. Jag blev lite förbannad”.

Efteråt sade Johanna Nordström att hon velat höra mer av beatboxandet, men att det var ”jättebra jobbat”. Och Victor Norén upplyste att han inte längre behövde tjata på Johanna Nordström, som han tycker har fin sångröst, att skaffa ett band ”för att du har ju fixat det åt mig, tack Gneben!”.

– Mitt uppträdande var ju riktat till största delen mot Johanna, hon var ju den enda som hon inte gillade det jag gjorde. Så det var mitt mål och jag är jättenöjd, säger Gneben och skrattar.

ANNONS

Vad tänker du om att hon sa att hon hade velat höra mera av beatboxandet under showen?

– Det var ju kul att höra att Johanna ville höra mer av beatboxandet, det var ju en vinst. Jag hade kanske haft större chans om jag hade kört mer vanlig beatbox. Jag övade egentligen för att göra en hel låt med loop-station, men det kändes inte så naturligt. Jag ändrade till att bli mer ”Gneben”, bli mer underhållande.

Helena Bergström och David Batra ville höra cykelbroms-ljudet

I sitt nya nummer i semifinalen valde Johannes ”Gneben” Aira bort att köra det för svenska folket, numera, välkända cykelbromsljudet. Och det var också något som juryn lade märke till. Helena Bergström påpekade direkt efter uppträdandet att hon saknade just cykelbromsljudet. Och David Batra utropade ”kan vi inte få höra det lite snabbt bara?”.

– Det var ju också roligt att jag fick visa cykelljudet för svenska folket, återigen. Jag har ju blivit cykelbromsen nästan. Det kommer fram unga på stan, framför allt i Mölnlycke och frågar ”kan du göra cykelbromsen”? Så jag har blivit lite associerad med det på något sätt, säger Johannes ”Gneben” Aira.

Hur känns det för din familj nu? Tyckte de att det var tråkigt att du åkte ut?

ANNONS

– De är ju lite trötta på beatbox sedan tidigare, men de tyckte numret faktiskt var bra. Och så klart lite tråkigt att jag åkte ut.

Hur känns det allmänt så här efteråt att ha varit med i Talang?

– Jag känner att jag har utvecklats väldigt mycket socialt till exempel. Jag höll i en Instagram-live på Talang under själva programmet. Så det är väl de delarna som jag inser mer och mer är starka sidor hos mig. Att kunna prata inför publik och sprida positivitet bland deltagare. Det allra viktigaste med mina uppträdanden var att inspirera fler att beatboxa och följa sin dröm.

LÄS MER:Mölnlyckebon Johannes ”Gneben” Aira har gått vidare i Talang

LÄS MER:Så arbetar Sahlgrenska för att öka antalet vårdplatser

LÄS MER:Västtrafik om kritiken: ”Vi har varit förberedda”

ANNONS