Kornevik Jakobsson sörjer Tina Turner: ”Min absolut största idol”

Rockikonen Tina Turner har somnat in vid 83 års ålder. Med 150 miljoner sålda album är hon en av världshistoriens största artister. En av dem som sörjer – och hyllar – Turners gärning är Härrydas Centerledare Maria Kornevik Jakobsson.
– Hon var min absolut största idol, säger hon till Härryda-Posten.

ANNONS

Vid 83 års ålder har världen förlorat ”The Queen of Rock’n’Roll”, som artisten var känd som. Efter att ha dragit sig tillbaka under de senaste åren och efter en lång tids sjukdom avled hon i sitt hem i schweiziska Küsnacht under onsdagen. Under åren har hitsen varit många, däribland låtar som ”The Best” och ”What’s Love Got To Do With It” samt ledmotivet till James Bond-filmen ”Goldeneye”.

En av artistens svenska fans är Maria Kornevik Jakobsson, gruppledare för Centerpartiet i Härryda kommun. Politikern beskriver Turner som sin största idol.

– Rösten är kraftfull och ber inte om ursäkt. Tinas utstrålning, styrka och närvaro på scenen är outstanding.

ANNONS

Kornevik Jakobsson pekar på Tina Turners starka profil som förebild för kvinnliga musiker – och för kvinnor överallt.

– Hon har visat vägen för kvinnliga rockartister. Hon har också vågat visa hur tufft hon har haft det, men med stark vilja klarade hon sig på egen hand.

Det våld som hon utsattes för under sin relation med sin exmake och musikaliska samarbetspartner Ike Turner är omvittnad och har bidragit till Tina Turners feministiska ikon när hon slog sig fri från den destruktiva relationen.

Lyssnar på Tina Turner i bilen

Maria Kornevik Jakobsson såg Tina Turner live på Scandinavium i Göteborg under hennes ”Wildest Dreams Tour” som innefattade hela 250 konserter i bland annat Europa och Nordamerika. Bara två månader senare återvände hon till Göteborg och ett utsålt Ullevi.

– Jag har bara sett henne en gång live, det var den nionde juni 1996. Vi satt så nära scenen att jag fick svettpärlor från Tina på mig när hon dansade. En fantastisk show. Den bästa av alla konserter jag varit på. Jag kommer ihåg att dansarna var fantastiska och likaså musikerna, men när Tina kom in på scenen var det bara henne man såg.

Trots att Tina Turner varken turnerat eller producerat ny musik den senaste tiden har hennes musik varit ständigt närvarande hos den lokala Centerledaren.

ANNONS

– Jag lyssnar ofta på hennes låtar, numera mest i bilen. Första skivan jag köpte var med Ike och Tina, som heter ”River deep, high mountain”.

Vilka var dina favoritlåtar?

– Om jag ska lista de bästa låtarna utöver ”The Best”, så är det ”Private dancer” och ”I don't wanna fight”. Tina Turner kommer lämna ett stort musikaliskt tomrum, säger Maria Kornevik Jakobsson som avslutar med att säga att himlen har fått ytterligare en musikalisk gigant.

LÄS MER:Hällsnäs hotell och restaurang satsar och bygger spaudde

LÄS MER:Edens kulle i Landvetter invigd – ny lekplats för fantasi och fri lek

LÄS MER:Kommunen om krisen inom socialtjänsten: ”Ingen quick fix”

ANNONS