Kvinna åtalas för inbrott på Vickans restaurang och Rådanäs bryggeri

I april drabbades Rådanäs bryggeri av upprepade inbrott och stölder. Även Vickans restaurang i Mölnlycke drabbades. Nu väcks åtal mot flera personer, däribland en kvinna som misstänks ha varit inblandad vid alla tre händelser.
– Bevisläget är gott, säger assistansåklagare Anders Göstasson.

ANNONS
|

Kvinnan åtalas för stöld från Rådanäs bryggeri i Mölnlycke vid två olika tillfällen i början av april samt häleri av en stor mängd saker i en personbil i mitten av april. Även olovlig körning förekommer i åtalslistan. Brottskategorin stöld innefattar även inbrotten.

Vid Rådanäs bryggeri ska hon tillsammans med en annan gärningsman ha brutit sig in i Rådanäs bryggeris lokaler och olovligen tagit olika saker till ett värde om 81 151 kronor vid ett första tillfälle. Vid det andra inbrottet togs saker till ett värde av 50 100 kronor.

Efter det första inbrottet hittade polisen misstänkt stulet gods cirka en kilometer från brottsplatsen i ett skogsparti. Vid det andra inbrottet påträffades de misstänkta inne i byggnaden av hundförare ”i ett mycket stökigt rum”. I direkt anslutning till de misstänkta fanns en blå Ikea-påse fylld av diverse stöldgods som inte hunnit lämna byggnaden, däribland teknik i form av bland annat kameror.

ANNONS

Rådanäs bryggeri yrkar på skadestånd om 103 526 kronor, där 81 151 kronor gäller stulen egendom, 5 769 kr rör krossat fönster och 16 606 kr för uppbrutna fönster och dörrar.

Star Wars-figurer påträffade

Kvinnan åtalas även för stöld vid inbrottet vid Vickans restaurang i Mölnlycke i slutet av april. Genom att slå sönder en fönsterruta menar åklagaren att hon olovligen tog en kassaapparat, en surfplatta och diverse alkoholhaltiga drycker till ett värde om i vart fall 4 140 kronor. Pizzerian yrkar skadestånd om 6 300 kronor vilket motsvarar kostnaden för en ny fönsterruta.

Kvinnan påträffades bara några dagar tidigare i en bil fullt av misstänkt stöldgods, däribland ett 70-tal Star Wars-figurer som försvunnit från ett förråd i Göteborg.

Förhandlingen äger rum måndagen den 22 maj. Assistansåklagare Anders Göstasson säger till Härryda-Posten att både övervakningsfilm samt vittnesmål stöder åtalet.

– Jag bedömer att bevisläget är gott.

Den åtalade kvinnan nekar till samtliga brott.

LÄS MER:Prisbelönta skolhunden Saga sprider lugn på Rävlandaskolan

LÄS MER:Påsar med stulet gods hittades i lagerlokal i Landvetter

LÄS MER:Snart dags för teaterfestival på Wendelsbergs folkhögskola: ”Pirrigt”

ANNONS