Läsarnas egna bilder på norrskenet

Under lördagskvällen blev det ideala förhållanden för norrsken över Härryda. Flera läsare har varit vänliga nog att dela med sig av sina bästa foton på kvällens naturfenomen.

ANNONS
|

En av Härryda-Postens läsare som skickat in bilder från kvällens tydliga norrsken är Landvetterbon Anneli Mattsson. Hon berättar att det är första gången hon sett ett norrsken själv:

”Jag har bara sett norrsken genom kameran innan, så det kändes extra speciellt att kunna se de ljusa pelarna med blotta ögat. Drömmen är dock att åka till Rovaniemi och bo och sova i en glasigloo och få möjligheten att ligga i sängen och se upp på stjärnhimlen och få uppleva ett sprakande färgstarkt norrsken. Det är på familjens bucketlist”, skriver hon.

Marie Hjelm i Landvetter såg norrsken förra vintern i Landvetter och har även sett i Härjedalen vid ett tidigare tillfälle.

ANNONS

”Det är fascinerande och vackert samt att man blir glad av att lyckas tajma in det. Det försvinner ibland lika snabbt som det dyker upp och kan vara bara några minuter.”

Hällingsjöbon Lina Hugoh har fotograferat norrsken förr, men blir lika tagen av skönheten varje gång:

”Jag älskar norrsken! Det går inte att sluta titta när man väl har turen att se det. Det känns helt magiskt. Overkligt!”

Maria Emanuelsson i Mölnlycke är minst lika begeistrad:

”Det är en riktigt häftig upplevelse att se ljuset dansa på himlen. Jag såg och fotade norrsken för första gången förra vintern. Det är makalöst att man kan se det så här långt söderut.”

Har du egna bilder som du vill dela med dig av? Maila gärna redaktionen@harrydaposten.se

LÄS MER:Bildextra: Så går bygget av nya Hjortviken country club i Hindås

LÄS MER:Julmarknad i Solsten lockade många hundra besökare

LÄS MER:Ny godisbutik öppnar – i Enikös gamla lokaler

ANNONS