Ny godisbutik öppnar – i Enikös gamla lokaler

I veckan öppnade en helt ny godisbutik i Södra Landvetter – Byvägens konfektyr. Ägaren Attila Hasheminejad vill att Landvetterborna ska känna att det lika mycket är deras butik: ”Hit är man alltid välkommen.”

ANNONS
|

I somras meddelade det populära bageriet Enikös på Byvägen i Landvetter att de ska stänga, och i september gjorde de sin sista dag.

Den sötsugna har däremot ingen anledning att hänga läpp, för nu är lokalerna åter fyllda av sötsaker.

Men i stället för bullar och tårtor erbjuds numera karameller och klubbor – och post.

De som slagit upp portarna till Byvägens konfektyr är Attila Hasheminejad och Majid Amiri, båda från Göteborg. Här säljer de i huvudsak gammaldags karameller, direktimporterade från Gränna. Ett samarbete som inte var helt friktionsfritt till en början.

– I början var det väldigt svårt, för de trodde inte på oss när vi sade att vi ska öppna en sådan här butik. Men till slut kom vi överens om priserna och nu är det ingen fara. Nu när vi har gjort tre, fyra beställningar, känner vi varandra, säger Attila Hasheminejad.

ANNONS

Post och karameller

Anledningen till att de hamnade i just Landvetter var dock delvis av en slump. De var på jakt efter ett passande ställe för att öppna ett postombud och sprang på lokalerna i Landvetter. Till en början hade de en tanke om att öppna en liten livsmedelsbutik, men insåg att konkurrensen med Ica, bara fyra minuter bort, skulle bli för stor.

När de fick se lokalerna fick de därför i stället idén om att öppna en godisbutik.

– Men vi ville att det skulle bli någonting speciellt. Inte med vanligt godis som alla andra har, utan lite mer spännande och gammaldags. Det passar med lokalerna här också, så vi har inte ändrat så mycket här.

Huvudverksamheten är dock, alla karameller till trots, ändå postverksamheten.

– Vi sökte för DHL för vi visste att det kommer vara så jäkla mycket paket här. Det är mycket paketen som vi tjänar pengar på. Så det viktigaste är att folk hämtar sina paket här och kanske handlar lite goda saker, så kommer det gå bra, säger Attila.

Tagits emot väl

Attila berättar att Landvetterborna hittills har tagit emot nytillskottet väl. Även om en del också har blivit lite förvånade.

– De allra flesta blir chockade och glada. Vissa kunder kommer in och tror att det fortfarande är ett bageri här. De har missat att de har stängt.

ANNONS

Men de flesta verkar ändå tycka att det är trevligt med en ny godisbutik, menar Attila.

– Vissa kunder säger lite på skoj att ”jag ska inte hämta post här, det blir för farligt” och menar att de inte kommer kunna hålla sig från att köpa massa gott.

Planer för framtiden

De har en del planer på hur de kan utveckla butiken i framtiden, även om han menar att det ännu är lite tidigt att säga exakt hur det kommer bli.

– Det är på väg mer från Gränna och så kommer vi också ha lite energidryck och proteinbars och så. Men vi vill gärna behålla den här gammaldags stilen, så det får vara där uppe, säger han och fortsätter:

– Och sedan får vi se lite hur det går. Det kan hända att vi ställer in en soffa och lite fina lampor, så det blir ett mysigt ställe dit folk kan komma och dricka kaffe och köpa lite godis.

Han hoppas att Landvetterborna nu ska känna att Byvägens konfektyr är deras butik.

– Hit är man alltid varmt välkommen. Det blir kul när vi får lära känna varandra och när man börjar märka vilka som kommer ofta.

LÄS MER:Smörgåssemlan i Landvetter – världsunik

LÄS MER:Sista dagen för Enikös bageri i Landvetter – ordnade semmelfest

LÄS MER:Hoppet lever efter otydliga beskedet om järnvägen genom Härryda

ANNONS