Wallenstam bjöd på inflyttningsfest för Mölnlycke Fabriker

Wallenstam Fastigheter bjöd in till fest och mingel vid Mölnlycke Fabriker under torsdagskvällen. Bolaget välkomnade sina hyresgäster och besökare med gratis fika, mat och aktiviteter.
– Det har varit full fart och mer populärt än väntat, säger Wallenstams marknadschef Annika Rhodin-Reumert

ANNONS
|

Under torsdagskvällen bjöd Wallenstam in till fest och mingel vid Mölnlycke Fabriker. Bolaget arrangerade en inflyttningsfest med gratis fika, mat och verksamheter längs Bruksgatan passade på att visa vad de har att erbjuda.

– Vi vill kunna erbjuda närservice till våra hyresgäster och Bruksgatan är väldigt attraktiv med sina verksamheter. Idag har vi välkomnat våra gäster med bland annat fika, mat och shuffle på O’Learys, säger marknadschefen Annika Rhodin-Reumert och avrundar:

– Det är också en möjlighet för grannar att träffa varandra, vilket skapar trygghet i området. Det har varit full fart och mer populärt än väntat.

Mellan 17 och 19 var det inte mindre än uppemot 500 besökare som välkomnades till området med gratiskuponger. Besökarna kunde njuta av både hamburgare från Food Factory men också av fika från Stenugnsbageriet.

ANNONS

Vännerna Cecilia Andersson och Elin Eldståhl är båda relativt nyinflyttade i området och har under kvällen strosat runt och haft det gott.

– Det är skönt att området börjar bli färdigt och att man får se hur det är istället för en byggarbetsplats, säger Elin Eldståhl och Cecilia Andersson fyller i:

– Det har varit en trevlig kväll och kul att se både grannar och nya ansikten.

Nyfikenhet för padel väcktes

Två av de verksamheter som var på plats var Firstline massage och Östermalmshallen padel. Den förstnämnda drivs av Jens Sjödin som säger:

– Det är ett underbart evenemang och trevligt att träffa allt folk. Min tydligaste reflektion är att det har varit extremt mycket glada människor.

Niklas Evheden som står bakom Östermalmshallen padel berättar att han under kvällen presenterat sin verksamhet för besökare.

– Det är många som varit intresserade och nyfikna på sporten. Det är en del som inte provat än men är sugna på att testa något nytt, säger han.

En av de padelintresserade var Noel Semmelhoffer. Han och sambon Felicia Brehmer flyttade till området i mars. När tidningen pratade med dem stod de i kö för att smaka på Stenugnsbageriets fika.

– Vi kommer från Mölndal och nu har vi flyttat ihop och fick en lägenhet här. Det jag har gjort idag är att pratat med padelgänget, säger han.

ANNONS

”Borde ha sparat disponentvillan”

Den mångåriga Mölnlyckebon Birgitta Karlsson bor själv inte vid Mölnlycke Fabriker, men besökte festen för att ”tjöta, mingla och träffa bekanta.”

– Jag har ätit väldigt mycket idag och så har jag studerat tavlan på Friskis och Svettis för att se hur det kommer se ut. Sen har jag tjötat med bekanta, och jag tycker det är ett fint område men det är tråkigt att man rivit disponentvillan. Den tycker jag man borde ha sparat, säger hon.

När klockan närmade sig 19 började fikat ta slut och många besökare vandrade sakta bort från Bruksgatan, men hos Jesper Giuliano som driver företaget Govelo var det fortfarande fullt upp.

De samarbetar med Wallenstam där de erbjuder hyresgästerna mobil cykelservice.

– Idag hjälper vi hyresgästerna med light service, vi smörjer kedjor, justerar växlar och fixar däcktryck, säger han.

När området kring Mölnlycke Fabriker är fullt utbyggt så är det nästan 700 nya bostäder som har producerats, beräknad tid då det är helt klart är 2025.

LÄS MER:Nu öppnar Fredrik ett stenugnsbageri – i Mölnlycke Fabriker

LÄS MER:Hällsnäs hotell och restaurang satsar och bygger spaudde

LÄS MER:Så växte Mölnlycke och Wendelsberg fram – rikedomen flödade

ANNONS