Wallenstam höjer elpriserna – men mindre än väntat

Tidningen har tidigare skrivit om hur Wallenstams hyresgäster kan få en chockhöjning på 650 procent efter nyår. Nu är det bekräftat – höjningen blir ”bara” 525 procent.

ANNONS
|

Tidigare i höst gick fastighetsbolaget Wallenstam ut med ett mejl till boende i företagets cirka 12 000 hyreslägenheter i Göteborg, Stockholm och Uppsala.

Bolaget gav då preliminär information att priset på el skulle höjas med 650 procent efter årsskiftet.

Nu har bolaget lyckats nå ett bättre avtal – elpriset till de hyresgäster som får el från Wallenstam kommer nu istället se en ökning med 525 procent. Priset via Wallenstam höjs från 40 öre per kilowattimme till 250 öre exklusive moms efter nyår. Det skriver bolaget i ett mejl till kunderna.

Wallenstam: Vi betalar ut elstöd

”Det är tack vare vår satsning på förnybar energi som vi kan erbjuda det absolut bästa priset för ettårigt elavtal på elmarknaden nu”, skriver bolaget i mejlet.

ANNONS

Företaget skriver vidare att Wallenstam utöver detta kommer betala ut 50 öre per kilowattimme till de gäster som köper el av bolaget enligt regeringens elprisstöd.

”Regeringen har kommunicerat att det kommer att betalas ut 50 öre och att det är utformat för att hjälpa till att klara nästa års elkostnader, uträknat på historisk förbrukning ett år tillbaka”, skriver Wallenstam i mejlet.

LÄS MER:Hyresgäster i Mölnlycke oroliga för hög elkostnad: ”Vi sitter i händerna på Wallenstam”

LÄS MER:Wallenstam säger att hallen vid Mölnlycke fabriker var tänkt att bli padelhall

LÄS MER:Planer på ny idrottshall i Mölnlycke hotad – S och SD säger nej

LÄS MER:Företaget flyttade från Mölnlycke till Landvetter – idag invigdes nya lokalerna

ANNONS