Adielsson tillbaka i förarsätet: ”Det är rally på riktigt!”

Med ny bil och nyfunnen glädje i tanken siktar Hindåsbon och rallystjärnan Mattias Adielsson på flera nya guld i rally-SM. Och det blev en ny härlig trippelvinst under lördagen.
– Jag har längtat så in i bänken.

ANNONS
|

Det tog sin tid, men nu är Hindåsbon Mattias Adielsson äntligen tillbaka bakom ratten igen. Rallyförararen med sex SM-guld i bagageluckan siktar åter på vinst i rally-SM. Och det har börjat bra, med vinst i klassen 2 wd i Älmhult förra helgen.

– Nu har jag gått ner en klass mot vad jag gjorde innan. Man försöker ju hitta en fungerande faktor även med familjelivet. Så det är en billigare klass, men det är fortfarande SM och det är fortfarande en elitsatsning. Det är skönt att inte behöva jaga så jäkla mycket sponsorpengar som det har varit tidigare.

ANNONS

Att Adielsson längtat tillbaka är uppenbart.

– Ja, jag har längtat så in i bänken. Jag har ju hittat glädjen i det. Det har varit tuffa, tre sista år för mig med satsningen. Det är enorma pengar som ska fram. Och VM-tävlingen som gick åt helsike förra året. Jag behövde verkligen komma tillbaka och hitta glädjen. Där var det lättare att börja igen.

Bredvid sig har Adielsson sin gamla kartläsare Bosse Holmstrand som han tog SM-guld ihop med 2014 i juniorklassen.

– Och att få höra honom och ta tillbaka den känslan i bilen vi har tillsammans är fantastiskt roligt. Det påminde mig om varför jag startade med detta för länge sedan. Vi njöt i bilen och vi körde på i vårt tempo. Och då var vi snabbast.

Team Pitan står för ”en riktigt brutal tvålhjulsdriven bil”

Det är inte bara en ny klass som gäller för Mattias Adielsson, utan även en helt ny bil i Toyota Corolla. Nya sponsorn Team Pitan står bakom monstret som Adielsson nu rusar fram med.

–Det är en riktigt brutal tvåhjulsdriven bil. Det är 285 sughästar utan turbo. Det varvar upp till 9 000. Det är bara skriker i maskinen och skorrar i karossen. Det är rally, det är rally på riktigt. De andra bilarna jag har kört har varit så finlir. Det är som att åka till Ica att köra de andra bilarna. Här får man kämpa.

ANNONS

Fortfarande återstår fyra tävlingar som alla körs på grus. Under lördagen hålls sprint-SM och målsättningen är minst ett SM-guld till. Lördagens tävling kallas för Timmerhultsprinten och går av stapeln i form av en specialsträcka på 6 kilometer som skall köras tre gånger innan Adielsson eller hans medtävlare kan bestiga prispallen.

Gasen trycks i mattan med start vid lunch och målgången är satt till fyra timmar senare.

– Jag åker aldrig till en tävling för att bli tvåa. Då kan jag lägga ner och tävla. Jag vill vinna. Jag har alltid målsättning att vinna. Sen har jag alltid respekt för mina motståndare, säger Hindåsbon och lägger till:

– Jag har sex sedan innan så jag hoppas att jag kan bygga på det i skåpet lite, säger Mattias Adielsson och skrattar.

Trippelvinst i Laholm

Senare under lördagen står det klart att Mattias Adielsson är tillbaka i högform. Trippelvinst i Laholm i alla tre omgångar innebär att det är Team Pitan som nu är favoriter till att ta hem Rally-SM 2023.

– Vinsten känns såklart kanon! Skönt att vinna alla 3 omgångar och kunna öka tempot för varje körning, de är tecken på att vi hittar mer och mer fart i nya bilen och att kunna vinna två tävlingar i rad som vi gjort nu känns ju fantastiskt bra start! För SM guld kampen är de givetvis en mycket positiv start, säger Hindås rallystolthet till Härryda-Posten.

ANNONS

LÄS MER:Emma och Jim premiärflög till New York: ”Festligt!”

LÄS MER:Husbilsförare körde över resväska vid Landvetter flygplats

LÄS MER:SD-ordförande är inte imponerad över kenyanskt besök i Härryda

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Härryda-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS