Dubbel pallplats i SM för Mölnlycke frisbee club

Det blev dubbel pallplats för Mölnlycke frisbee club i helgens ungdoms-SM i ultimate frisbee. Dessutom tog ett av Mölnlycke-lagen hem det åtråvärda Spirit of the game-priset.

ANNONS
|

U14-finalen i helgens ungdoms-SM i ultimate frisbee blev en jämn match. I början tog Stenungsunds frisbee club ledningen, men slutligen var det ändå Mölnlycke som tog hem matchen, som slutade 8–6.

Mölnlyckeklubben skickade sammanlagt fyra lag till helgens SM; två U14-lag, där spelarna var indelade efter ålder och erfarenhet i ett förstalag och ett andralag, och två U17-lag indelade på samma sätt.

Förutom guldpokal för U14-laget knep Mölnlyckes äldre U17-lag silverpokalen i sin grupp. Dessutom, utöver de två pallplatserna, vann det yngre U14-laget från Mölnlycke det åtråvärda Spirit of the game-priset. Ett slags fair play-pris där lagen poängsätter varandra utifrån, bland annat, rättvisekänsla och generell attityd.

ANNONS

”Fortfarande lite pirrigt”

Simon Baljeu Djurback, 13 år, spelar i det U14-lag som i helgen tog hem SM-guldet. Han berättar att känslorna över vinsten har dröjt sig kvar, trots att det har passerat ett par dagar sedan guldmatchen.

– Finalen var svår. Vi låg under i början men sedan så tog vi tillbaka det mot slutet. Det känns jättebra! Jag är fortfarande glad och det är fortfarande lite pirrigt.

Han förklarar att de i laget på förhand var ganska säkra på att de skulle ta hem det, men att det trots allt inte var helt enkelt.

– Vi var rätt säkra på att vi skulle vinna, för vi hade vunnit en annan frisbee-cup som var innan. Och sedan hade vi tränat mycket. Men det var fortfarande några matcher som var svåra.

Spelaren Simon Baljeu Djurback var en av dem som tog hem SM-guldet förra helgen.
Spelaren Simon Baljeu Djurback var en av dem som tog hem SM-guldet förra helgen. Bild: Privat

Helgens SM blev det sista för Simons U14-lag. Nu går de nämligen upp en åldersgrupp till U17, vilket innebär att motståndet kommer bli tuffare.

– Nu spelade jag sista turneringen för dem som är under 14, så nu ska jag gå upp till U17 och då kommer det vara äldre personer och vara svårare. Och nu slutade vi med ett SM-guld, så det var jättekul! säger Simon Baljeu Djurback.

Och hur känns det att du ska gå upp en åldersgrupp?

ANNONS

– Det känns roligt, men också som att det kommer vara svårt. Vi kommer inte direkt vinna SM första året. Det är jättebra spelare som vi kommer möta nu.

Utvecklingslaget vann åtråvärt fair play-pris

Karin Baljeu Djurback, som är förälder till Simon och ansvarig för U14-sektionen på Mölnlycke frisbee club, tror att den största anledningen till att laget faktiskt tog hem det var att de så gärna ville vinna.

– Jag tror som våra ungdomscoacher sa till våra spelare som vann guldet: ”Ni vann inte nödvändigtvis för att ni var snabbast eller hade bäst spel. Ni vann för att ni ville ha det här guldet, vilket gjorde att det var fullt fokus.” Det var in och köra och kämpa och ge järnet.

Förutom att ett av lagen tog SM-guldet så tycker hon att det är extra roligt att det andra, yngre U14-laget, vann Spirit of the game-priset.

– Det är eftertraktat och nästan lika åtråvärt som att vinna guldet. Kanske inte på ett SM, för ett SM är alltid ett SM, men det är väldigt eftertraktat att vinna spirit, säger Karin Baljeu Djurback och fortsätter:

– Det här var vårt utvecklingslag där de är två till fyra år yngre än många i de andra lagen. Så de slog verkligen i underläge och visste redan innan att de skulle få väldigt mycket stryk. Så bara det att åka med den energin och ta de förlusterna som de gjorde och att inte deppa ihop. Det gjorde de riktigt bra! Det är inte alla som kan ta det.

ANNONS

LÄS MER:Frisbeefamiljen kastar mot SM medan ultimate frisbee växer i Mölnlycke

LÄS MER:Stor uppslutning på frisbeeläger i Mölnlycke

LÄS MER:Wendelsbergsparken får ytterligare en discgolfbana

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Härryda-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS