Mölnlycke IF:s damer fick ta på sig guldhattarna – spelar i division 3 nästa år

Mölnlycke IF:s damer spelade för avancemang – och vann! Nästa säsong är de gula ett division 3-lag, precis som klubbens herrlag. Härryda-Posten var på plats och liverapporterade.
– Man är faktiskt 55 år gammal och är tagen. Man är som ett litet barn, med en bubblande känsla i magen, säger tränaren Roger Ahlgren efter guldvinsten.

ANNONS
|

Under torsdagskvällen väntade säsongens kanske viktigaste match för Mölnlycke IF-damerna, när det skulle avgöras om de tog sig upp i division tre eller inte. Och det gick ju – helt enligt plan.

Den avgörande matchen mot tillresta Älvängens IK var den sista av två kvalmatcher. Senaste sammandrabbningen mot Älvängen slutade 1-2 till Mölnlyckegänget, vilket innebar att det räckte med oavgjort under torsdagskvällen för att Mölnlycke skulle lyckas ta sig upp till trean. För att motståndarna skulle direktkvalificera sig krävdes det vinst med två mål eller fler.

Det blev 2-1 till hemmalaget på Mölnlycke IP.

Inför matchen trodde tränare Roger Ahlgren att det svåraste skulle bli blir att hålla nerverna i schack.

ANNONS

– Att få tjejerna att tycka både att det är jätteroligt och jättespännande att spela en avgörande kvalmatch, utan att det blir alldeles för nervöst. Det är den stora utmaningen. Som jag sa till dem; solen kommer gå upp imorgon också även om vi inte vinner, även om det inte är lika roligt.

Och hur ser det ut på den fronten?

– Ja, du kan tänka dig själv. En samling tjejer i 16- till 20-årsåldern. Det är klart att det är nervöst. Men lite pirr ska det vara. Det är ju roligt att spela såna här matcher.

”Väldigt jämna, duktiga lag”

När Mölnlyckedamerna mötte Älvängen i den första kvalmatchen för några dagar sedan, blev det tydligt att det är två väldigt jämna, duktiga lag, menade Ahlgren.

– De som vill mest och kämpar mest i 90 minuter är nog de som kommer vinna.

”Helt fantastiskt”

Efter matchen var det inte tal om en försiktig general. Tränaren Roger Ahlgren erkände att han var ”tagen” av vinsten.

– Man är faktiskt 55 år gammal och är tagen. Man är som ett litet barn, med en bubblande känsla i magen, säger tränaren Roger Ahlgren efter guldvinsten.

Framgångsreceptet har varit pannben och att vara konsekvent.

– Tjejerna har krigat för det här. Tre träningar i veckan, ibland i ur och skur. Och så får man stå här och gå upp i division tre, med lilla Mölnlycke. Helt fantastiskt!

ANNONS

Bakom de två guldmålen stod Josefine Karlsson, med tröjnummer 25. Redan i de allra första minuterna av matchen satte hon 1-0, medan det andra målet kom i slutet av andra halvlek.

För Mölnlycke IF blev det andra gången på kort tid som guldhattarna fick åka fram. I början av oktober avancerade herrlaget till division 3. Även den guldfesten hölls på Mölnlycke IP. Nästa år spelar både damerna och herrarna i respektive trea.

LÄS MER:Mölnlycke IF ”kan” bli allsvenskt lag – om Alan Wandi får bestämma

LÄS MER:Mölnlycke IF missar Gothia cup: ”Helt obegripligt för mig”

LÄS MER:Mölnlycke IF vågar sikta mot trean: ”Vi ska gå upp”

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Härryda-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS