Sjövallatränaren inför FC Hedens besök: ”Det är nu det tuffa börjar”

På torsdag välkomnar Sjövalla FK:s herrar FC Heden på hemmaplan. Mölnlyckelaget trycker på mot toppen i sjätte divisionen.
– Jag tror på mina gubbar, säger tränaren Paul Zaya.

ANNONS
|

Det har varit en svårtippad säsong för herrarnas division 6C. Med sju matcher kvar av säsongen blir toppstriden mer aktuell. För Sjövalla FK:s herrar kan det bli tal om avancemang till division 5. Inför torsdagens hemmamatch mot FC Heden hägrar avancemang – om den positiva trenden fortsätter.

– Det känns bra. Vi har haft en bra start på andra delen av säsongen och har vunnit matcherna vi ska vinna. Jag tror på min trupp, säger Sjövallatränaren Paul Zaya som inte tar något för givet.

– Det är en väldigt tight serie där alla lag vinner över varandra, men vi behöver titta oss själva i spegeln. Gör vi det så ska vi nog lösa det utan bekymmer.

ANNONS

Hittills har laget vunnit tre av fem matcher under höstdelen av serien. Torsdagens match mot FC Heden är en viktig del i toppstriden.

– Det är nu det tuffa börjar. Vi behöver lägga pressen åt sidan och spela som vi har gjort de andra matcherna. Nu när vi vet att vi har bra lag kvar att möta vet laget att det är 110 procent inställning som gäller på planen och alla ska jobba till sista matchminut, säger Zaya.

Avstängningar och skador spökar

Sjövalla är dock inte toppat på torsdagskvällen. Flera av lagets nyckelspelare kommer att få stå över matchen och en spelare missar resten av säsongen. Sjukdom och skador spökar samtidigt som en av lagets backar är avstängd efter sitt tredje gula kort.

– Det är tråkigt, han är väldigt duktig men vi har en bred trupp. Det är bara en match och jag är inte orolig att ersätta honom, så är det alltid, säger Paul Zaya.

Laget har drabbats av flera skador och tre av spelarna tvingas sitta på bänken. Zaya säger att det är är utmaningar som hans och andra lag har att förhålla sig till.

– En missar resten av säsongen på grund av skada, han är en nyckelspelare så det är verkligen tråkigt. Två spelare rehabar och får försöka komma tillbaka så snart som möjligt. Men vi har ett bra kollektiv, säger Zaya.

ANNONS

Steppar upp när det väl gäller

Att hålla kvar vinstandan och spela jämnare beskriver Paul som två av lagets största utmaningar framåt.

– Det är upp och ner, det är det sjuka i den här serien. Vissa är bättre än oss på bortaplan, som vi sedan dominerar på hemmaplan. Det känns som att det är tillfälligheter. Men laget som grupp verkar inställda på att vi inte ska förlora några fler matcher och jag tror på mina gubbar, säger Paul Zaya.

Flera av lagets senaste matcher har de legat under i första halvlek för att sedan vända i andra.

– Vi steppar upp när det väl gäller. En utmaning är att vi ska vara konsekventa från matchminut ett och inte lämna ödet till någon annans hand, det är hos oss det ska ligga.

Efter torsdagens match hägrar derby mot Härryda IF den 21 september, även den på hemmaplan. Senaste gången lagen möttes spelade de 3-3 och Paul Zaya säger att laget är revanschlystet.

– Nu har vi hemmaplan i Sjövalla. Förhoppningsvis kommer det många och tittar på oss och då ska vi se till att bjuda på finfotboll, säger tränaren.

Uppdatering: Så gick det i matchen

LÄS MER:Harpo Marx fick Malin att börja spela harpa – ger lunchkonsert på Råda rum

LÄS MER:Problem med betalapp för laddstolpar i Härryda

LÄS MER:Anställd vid Casparssons: ”Det är mitt andra hem”

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Härryda-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS