Bränder och skolavslutningar är dramatiska

Härryda-Posten är Härrydabornas tidning. Vi tar din vardag på allvar, oavsett om det handlar om dramatiska bränder eller skolavslutningar.

ANNONS
|

Härryda-Posten är Härrydas enda dagstidning. Tidningen är den enda redaktionen som på daglig basis rapporterar, granskar och skildrar både vardagen och de dramatiska ögonblicken i Härrydabornas liv. Vår redaktion bevakar hela kommunen dygnet runt. Från Rävlanda till Mölnlycke, i Hindås och Eskilsby. Och alla platser däremellan.

Kort sagt: Det som berör Härrydaborna är nyheter som är viktiga att berätta om. Vi är besjälade av tanken om att välinformerade läsare också har bättre förutsättningar att förstå sin samtid och agera utifrån bästa möjliga förutsättningar.

Förra veckans stora brand i centrala Landvetter blev en stor redaktionell insats för Härryda-Posten. Under branddagen hade vi tre reportrar på plats som bevakade räddningsinsatsen, informerade Härrydaborna och försökte skildra hur det påverkade både de drabbade och Landvetterborna i stort. En av våra reportrar berättade efteråt om hur intensiv värmen var i närheten av huset när lågorna var som värst. Just den lokala närvaron är avgörande för att vi ska kunna utföra vårt uppdrag – att rapportera om både det som Härrydaborna undrar över och det som de har rätt att känna till.

ANNONS

Genom att låta människor komma till tals och följa upp med ansvarsutkrävande intervjuer låter journalistiken olika sidor presentera sina bästa argument.

Bakom rubrikerna och pushnotiserna i anslutning till branden finns många människor som nu fått sitt liv påverkat på ett oerhört påtagligt vis. Samtidigt har Härrydabor slutit upp och erbjudit tillfälliga boendelösningar i olika Facebook-grupper. När det krisar visar människor sig från finaste och mest medmänskliga sida. Även det behöver lyftas fram, mitt i det mörka för de drabbade.

Samtidigt finns det andra händelser och förhållanden som är dramatiska på andra sätt. Från Rävlanda har tidningen rapporterat om den upprördhet som finns bland en hel del föräldrar om en rektors beslut att endast tillåta vissa föräldragrupper för vissa klasser. Skolavslutningar kan vara både fina och jobbiga, och de har onekligen olika betydelser för olika människor. När det finns ett utbrett missnöje med beslut som påverkar människor i deras vardag är det självklart för Härryda-Posten att rapportera om det – oavsett om det handlar om skolavslutningar, vägbyggen eller olika nedskärningar eller satsningar.

Minst lika viktigt är det att låta ansvariga få komma till tals och förklarar varför vissa beslut har tagits.

Det finns de som säger att sådan rapportering ökar polariseringen. Min inställning som ansvarig utgivare är raka motsatsen: Genom att låta människor komma till tals och följa upp med ansvarsutkrävande intervjuer låter journalistiken olika sidor presentera sina bästa argument. Då kan Härryda-Posten bidra till ökad förståelse för beslut, även motparter inte håller med.

ANNONS

Härryda-Posten är Härrydabornas tidning. Tipsa oss gärna om sådant som är viktigt för dig.

LÄS MER:Så räddar du din trädgård under torkan och bevattningsförbud – med diskvatten

LÄS MER:Djupedalskolan tar sommarlov

LÄS MER:SD vände och röstade igenom Alliansens budget – ”Märkligt” tycker S-oppositionsrådet Linde

ANNONS